15-06-2022

Daarom ziet jouw medicijn er soms anders uit

Soms krijg je een ander merk medicijn dan je gewend bent. Bijvoorbeeld omdat het merk dat je gewend bent niet (meer) leverbaar is. Of omdat we het niet mogen leveren volgens het voorkeursbeleid van jouw zorgverzekeraar. Wij leveren je dan hetzelfde medicijn, maar van een ander merk.

Apotheek | Merkwissel

Dezelfde werking en kwaliteit

Het medicijn en/of de verpakking ziet er anders uit, maar het voldoet aan het recept van jouw arts. Het medicijn heeft dezelfde werkzame stoffen en kwaliteit. Alle medicijnen uit onze apotheek voldoen aan strenge Europese kwaliteitseisen.

Voorkeursbeleid van jouw zorgverzekeraar

Om de kosten van medicijnen laag te houden, hanteren zorgverzekeraars een voorkeursbeleid of preferentiebeleid. Jouw zorgverzekeraar heeft een merk van een bepaald medicijn gekozen als voorkeursmedicijn. Dit voorkeursmedicijn heeft dezelfde werking als de andere merken, maar is het goedkoopste medicijn in zijn soort. Wij leveren jou dit medicijn omdat je zorgverzekeraar alleen dit medicijn vergoed.

Lees meer over

Zo wissel je van merk

Gebruik nooit twee merken door elkaar. Daarom raden wij je aan eerst je oude voorraad op te maken. Start daarna pas met het nieuwe merk. Je lichaam heeft soms tijd nodig om te wennen aan het nieuwe merk. Lukt het wennen niet of merk je grote verschillen? Neem dan contact met ons op.

Merkvoorkeur

Het kan even duren voordat je lichaam is gewend aan het nieuwe merk. Lukt het wennen niet of merk je grote verschillen? Neem contact met ons op. We helpen je graag. Als je dan per se het merk dat je gewend bent wilt gebruiken, kun je het merkmedicijn zelf betalen. Je krijgt het dan niet vergoed door je zorgverzekeraar. Deze kosten tellen niet mee voor het eigen risico. Als jouw arts en apotheker vaststellen dat er een medische noodzaak is, kunnen wij soms wel het merkmedicijn vergoed leveren. Neem hiervoor contact op met je arts en je zorgverzekeraar.