• voor 17.00 uur besteld, volgende werkdag verzonden
  • gratis thuisbezorgd
  • via app bestellen
  • erkende openbare apotheek
  • voorkeursapotheek van VGZ en Zilveren Kruis

Stoptober: stoppen met roken doe je samen

Stoppen met roken-kuur bestellen
Stoptober: stoppen doe je samen
textintroductionright

Stop samen en houd vol: tijdens én na Stoptober

Elk begin is lastig, maar uit ervaring weten we dat het kan. Ook jij! En daarom stop je niet alleen. Stoppen met Stoptober werkt heel goed omdat het een laagdrempelige manier is én je het tegelijk met veel andere mensen doet. Start 1 oktober met de bekende stoppoging en ontdek wat het doet voor jouw gezondheid. Samen stoppen is niet alleen leuker, maar vooral: het moedigt aan om het met elkaar langer vol te houden. Kortom, meer dan genoeg redenen om deel te nemen aan Stoptober. Ga jij de uitdaging aan?

Stoptober: hoe doe je mee?

Stoppen met roken, hoe doe je mee?

Stoppen met roken is niet makkelijk. Misschien heb je al meerdere pogingen gedaan, maar vind je het lastig? Stoptober is een landelijk initiatief om stoppen met roken onder de aandacht te brengen. Samen stoppen helpt om het langer vol te houden. Daarnaast heeft Stoptober bewezen een succesformule te zijn. Met een slagingskans van 70% is het zeker het proberen waard. Doe mee met Stoptober en vergroot je kans met maar liefst 5 keer om permanent te stoppen met roken.

Hoe je meedoet? Simpel. Stoptober heeft een online community waar je alles leest én deelt over ervaringen en tips. Met de gratis app krijg je dagelijks hulp en wordt de kans op blijvend succes groter.

Stoptober stophulp
Stoptober: 100% vergoed

Doe mee met Stoptober en krijg je hulpmiddelen 100% vergoed

Stoppen met roken-hulpmiddelen vergroten jouw succeskans. Wil je stoppen met roken in oktober en heb je nog geen stoppogingen gedaan dit kalenderjaar? Dan krijg je jouw kuur volledig vergoed via Nationale Apotheek.

Middelen voor stoppen met roken worden één keer per kalenderjaar vergoed door je zorgverzekering, als je onder begeleiding stopt. Laat je ondersteunen door jouw huisarts, praktijkondersteuner of een erkende stoppen met roken-coach en krijg je nicotinevervangende middelen of stoppen met roken-medicijnen volledig vergoed. Het gaat ook niet van je eigen risico af. Dat maakt het net weer een beetje fijner én makkelijker.  

Gratis kuur bestellen

Veelgestelde vragen

Over Stoptober

Stoptober: faq

Wat doet Stoptober?

De landelijke campagne Stoptober is een jaarlijks terugkerende actie die je aanmoedigt om samen te stoppen. Door samen met andere potentiële stoppers te starten op 1 oktober, sta je sterker. Deze methode werkt goed en biedt deelnemers de mogelijkheid om 28 dagen lang een succesvolle stoppoging te doen.

Van wie is het initiatief Stoptober?

Stoptober is een landelijk initiatief van Hartstichting, KWF, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Longfonds, GGD GHOR Nederland, Trimbos-Instituut en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij. Bekende Nederlanders worden ingezet als ambassadeurs.  

Is Stoptober gratis?

Stoptober biedt gratis tips en advies, een online community en zelfs een Stopcast, waarin ervaringsdeskundigen stopuitdagingen delen. Je ontvangt elke dag steun via de gratis app om gemotiveerd te blijven én de moeilijke momenten door te komen.

Wil je daarnaast middelen voor stoppen met roken gebruiken? Dat kan. Nicotinevervangende middelen en stoppen met roken-medicijnen worden via Nationale Apotheek één keer per kalenderjaar volledig vergoed vanuit je zorgverzekering. Je betaalt ook geen eigen risico. De enige voorwaarde die wordt gesteld, is dat je onder begeleiding stopt.   

Hoe lang is Stoptober?

Stoptober is samen stoppen, samen 28 dagen niet roken in oktober. Wil jij ook stoppen met roken? Stoptober start op 1 oktober en duurt 4 weken. Ga de strijd aan. Meedoen is gratis. 

Waarom is Stoptober maar 28 dagen?

Uit onderzoek blijkt dat je na een periode van 28 dagen niet roken positieve effecten merkt. Uiteraard zijn de mate van ontwenningsverschijnselen voor iedereen anders. Maar met de juiste ondersteuning en jouw doorzettingsvermogen is stoppen met roken hopelijk ook voor jou een succes.

Stop jij nu met roken?

Maak het jezelf makkelijker. Kies voor begeleiding en krijg je nicotinevervangende middelen of stoppen met roken-medicatie volledig vergoed via Nationale Apotheek.

Gratis kuur bestellenVoorwaarden vergoeding