Stoptober: stoppen met roken doe je samen

Stoppen met roken-middelen bestellen
Stoptober is hét landelijke initiatief van onder andere het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport en KWF Kankerbestrijding.
textintroductionright

Stop samen en houd vol: tijdens én na Stoptober

Elk begin is lastig, maar uit ervaring weten we dat het kan. Ook jij! En daarom stop je niet alleen. Stoppen met Stoptober werkt heel goed omdat het een laagdrempelige manier is én je het tegelijk met veel andere mensen doet. Start 1 oktober met de bekende stoppoging en ontdek wat het doet voor jouw gezondheid. Samen stoppen is niet alleen leuker, maar vooral: het moedigt aan om het met elkaar langer vol te houden. Kortom, meer dan genoeg redenen om deel te nemen aan Stoptober. Ga jij de uitdaging aan?

Stoptober is een landelijk initiatief om stoppen met roken onder de aandacht te brengen.

Wat is Stoptober?

Stoptober is een landelijk initiatief om stoppen met roken onder de aandacht te brengen. Stop met roken en ontdek wat het doet voor jouw gezondheid en portemonnee: 

  • Bespaar geld. Rook je een pakje per dag? Dan bespaar je ongeveer €4.000 per jaar als je stopt met roken.  

  • Krijg meer lucht. Door te stoppen met roken, wordt je ademhaling beter, je conditie verbetert en je hebt meer energie. 

  • Ga voor een betere gezondheid. Roken veroorzaakt ziektes als kanker, beroertes en hart- en vaatziektes. Stoppen met roken vergroot je kans om langer en gezonder te leven.  

  • Kies voor een mooiere uitstraling. Stop met roken en je huid zal minder snel verouderen, je haar valt mooier, handen zijn minder geel en nagels worden sterker. Ook gaan je tanden er mooier uitzien. Niet alleen je adem zal een stuk frisser zijn, maar je hele uitstraling verbetert als je stopt met roken.  

Doe mee met Stoptober en vergroot je kans met maar liefst 5 keer om permanent te stoppen met roken.

Stoppen met roken, hoe doe je mee?

Stoppen met roken is niet makkelijk. Misschien heb je al meerdere pogingen gedaan, maar vind je het lastig? Samen stoppen helpt om het langer vol te houden. Daarnaast heeft Stoptober bewezen een succesformule te zijn. Met een slagingskans van 70% is het zeker het proberen waard. Doe mee met Stoptober en vergroot je kans met maar liefst 5 keer om permanent te stoppen met roken.

Hoe je meedoet? Simpel. Stoptober heeft een online community waar je alles leest én deelt over ervaringen en tips. Met de gratis app krijg je dagelijks hulp en wordt de kans op blijvend succes groter.

Stoptober stophulp
Middelen voor stoppen met roken worden via Nationale Apotheek één keer per kalenderjaar vergoed door je zorgverzekering, als je onder begeleiding stopt.

Stoppen met roken: 100% vergoed

Stoppen met roken-hulpmiddelen vergroten jouw succeskans. Wil je stoppen met roken en heb je nog geen stoppogingen gedaan dit kalenderjaar? Dan krijg je jouw hulpmiddelen volledig vergoed via Nationale Apotheek. 

Middelen voor stoppen met roken worden via Nationale Apotheek één keer per kalenderjaar vergoed door je zorgverzekering, als je onder begeleiding stopt. Laat je ondersteunen door jouw huisarts, praktijkondersteuner of een erkende stoppen met roken-coach en krijg je nicotinevervangers of stoppen met roken-medicijnen volledig vergoed. Het gaat ook niet van je eigen risico af. Dat maakt het net weer een beetje fijner én makkelijker.

Gratis middelen bestellen