Blog

Avatar
Hoe duur zijn sigaretten in 2024?
Hoe duur zijn sigaretten in 2024?

Vanaf 1 april 2024 is de belasting op tabak verhoogd. Stoppen met roken heeft dus niet alleen voordelen voor je gezondheid, maar je bespaart er ook heel veel geld mee. Hieronder lees je meer over de kosten van roken in 2024 en rekenen we uit hoeveel jij zou kunnen besparen. Wat ga jij doen met al dat extra geld?  

Diensten | 28-03-2024
Avatar
Goede voornemens 2024: Stoppen met roken
Goede voornemens 2024: Stoppen met roken

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2024? Wij moedigen je aan om te stoppen met roken. Hiermee bespaar je niet alleen veel geld, maar ga je ook gezonder het nieuwe jaar in. Ontdek hieronder de voordelen van stoppen met roken via Nationale Apotheek.  

Diensten | 05-02-2024
Avatar
Vape-smaakjes verbod: vanaf 1 januari 2024 definitief
Vape-smaakjes verbod: vanaf 1 januari 2024 definitief

Vanaf 1 januari 2024 geldt een definitief verbod op smaakjes bij e-sigaretten of zogenoemde vapes. Het verbod was al sinds 1 januari 2023 actief, maar producenten kregen nog tot 1 januari 2024 de tijd om hun bestaande voorraad te verkopen. Met de komst van het nieuwe jaar is het verbod op vape-smaakjes definitief.    

Diensten | 01-01-2024
Avatar
Goede voornemens voor 2023
Goede voornemens voor 2023

Start jij je nieuwe jaar ook altijd met goede voornemens? En moet stoppen met roken er dan nu toch echt aan geloven? Wij helpen je graag. Nationale Apotheek heeft voor stoppen met roken afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars.

Diensten | 04-01-2023
Avatar
Hoogste piek van schurft in jaren
Hoogste piek van schurft in jaren

Zoals je misschien al wel in het nieuws hebt gezien of gelezen, is er een hevige schurftuitbraak in Nederland. Het aantal personen met schurft klachten neemt enorm toe. GGD roept om die reden ook speciale spreekuren voor patiënten met schurft in het leven. Het blijft soms een lastig onderwerp om over te praten, daarom wil Nationale Apotheek jou snel, makkelijk en vooral discreet helpen.

Medicijnen | 29-11-2022
Avatar
De stoppen met roken-toolkit
De stoppen met roken-toolkit

Wilt u stoppen met roken de komende maanden extra onder de aandacht brengen in uw praktijk? Bij Nationale Apotheek kunt u de unieke stoppen met roken-toolkit bestellen. Hierin vindt u voorlichtingsmateriaal ter ondersteuning van uw advies in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan lege verpakkingen van stoppen-met-roken-middelen, of handige displays als hulpmiddel om de kuur toe te lichten.

Diensten | 27-10-2022
Avatar
5 redenen om te stoppen met roken
5 redenen om te stoppen met roken

Kwam Stoptober voor jou te vroeg, omdat je er nog niet klaar voor was? Geen probleem, stoppen met roken kan op ieder moment. Wat zou voor jou een goede reden zijn om je over die drempel te trekken? Deze top 5 van veel voorkomende redenen geven jou misschien net dat laatste zetje. Wie weet!

Diensten | 26-10-2022
Avatar
Rookt u?
Rookt u?

Deze belangrijke vraag wordt door slechts 1 op de 5 huisartsen gesteld aan iedere patiënt die binnenkomt in de spreekkamer. Dit blijkt uit een verkenning naar de stoppen met roken-zorg in de huisartsenpraktijk. Is stoppen met roken bij jou in de spreekkamer ook een onderbelicht thema, of stel jij deze vraag regelmatig aan jouw patiënten? 70% van de Nederlanders bezoekt jaarlijks de huisarts, dus de huisartsenpraktijk is daarmee een geschikte én laagdrempelige plek om begeleiding te bieden bij het stoppen met roken.

Diensten | 19-10-2022
Avatar
Dé online apotheek, ook voor VGZ-verzekerden
Dé online apotheek, ook voor VGZ-verzekerden

Maken jouw patiënten al gebruik van een online apotheek? Steeds meer mensen weten ons gelukkig te vinden, waaronder veel VGZ-verzekerden. Dat is niet zo vreemd, want Nationale Apotheek is één van de twee voorkeursleveranciers van VGZ voor online farmacie. Dat betekent dat onze service voldoet aan de wensen van VGZ-verzekerden. Patiënten die op dit moment verzekerd zijn bij een andere zorgverzekeraar, kunnen natuurlijk ook gewoon bij ons bestellen. Wij leveren voor alle zorgverzekeraars.

Diensten | 12-10-2022
Avatar
Dé online apotheek voor VGZ-verzekerden
Dé online apotheek voor VGZ-verzekerden

Wil jij ook gebruik maken van een online apotheek? Dat snappen we. Veel VGZ-leden gingen je al voor. Nationale Apotheek is namelijk één van de twee voorkeursleveranciers van VGZ voor online farmacie. Dat betekent dat onze service voldoet aan de wensen van VGZ-verzekerden. Ben je op dit moment aangesloten bij een andere zorgverzekeraar? Geen enkel probleem! Je kunt gewoon bij ons bestellen, want wij leveren voor alle zorgverzekeraars.

Diensten | 11-10-2022
Avatar
“1 november gaat de vlag uit!”
“1 november gaat de vlag uit!”

Stoptober is begonnen. Margriet (42) koos samen met vier anderen 1 november uit als datum om te starten met haar derde stoppoging. Deze was succesvol, dankzij het gebruik van nicotinepleisters in combinatie met stoppen met roken begeleiding. Hiervoor heeft Nationale Apotheek de samenwerking gezocht met een landelijk werkende partner gespecialiseerd in coaching bij stoppen met roken (dit wordt een keer per jaar volledig vergoed).

Diensten | 06-10-2022
Avatar
“1 november gaat de vlag uit!”
“1 november gaat de vlag uit!”

Stoptober is begonnen. Hét Nationale Stopmoment voor rokers met als doel om voor altijd te stoppen. Margriet (42) koos samen met vier anderen een andere datum. Op 31 oktober 2021 om 0.00 uur rookte zij haar laatste sigaret. Op 1 november startte zij met haar derde stoppoging. En deze keer was hij succesvol! In dit artikel vertelt zij over haar leven als roker en stopper.

Diensten | 04-10-2022
Avatar
Zet Nationale Apotheek in je HIS
Zet Nationale Apotheek in je HIS

Nationale Apotheek levert dezelfde medicijnen als de apotheek om de hoek, maar dan online. Simpel en snel. Wil jouw patiënt ook zijn medicatie door Nationale Apotheek geleverd krijgen? Dat begrijpen wij. Het betekent geen extra werk voor jou, maar wel veel meer gemak voor je patiënt. Alleen moet er wel eerst een receptkoppeling gemaakt worden in het HIS.

Diensten | 29-09-2022
Avatar
Samen stoppen
Samen stoppen

Over 4 dagen begint Stoptober, hét Nationale Stopmoment voor rokers met als doel om voor altijd te stoppen met roken. Meedoen is één van de beste beslissingen die je kunt nemen. Ben jij er klaar voor? Heb jij je kuur al bij Nationale Apotheek besteld en alles in huis om jouw stoppoging tot een succes te maken? Nee? Aanmelden kan nog steeds, maar dan moet je nu wel in actie komen. Als wij de informatie voor 17.00 uur compleet hebben, verzenden wij je bestelling de volgende werkdag. Dus… Wandel langs je huisarts om zowel het coachingstraject als je ondersteunende middelen te bespreken. Doe mee!

Diensten | 27-09-2022
Avatar
Een rookvrije wereld met Nationale Apotheek
Een rookvrije wereld met Nationale Apotheek

Over een kleine twee weken start Stoptober. Elk jaar doen tienduizenden mensen mee met als doel om blijvend te stoppen met roken. Nationale Apotheek steunt stoppers. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen kan stoppen met roken en daar maken we ons graag hard voor. Nationale Apotheek biedt jouw patiënt alle stoppen met roken medicatie.

Diensten | 21-09-2022