Decigatan (cytisine)

Decigatan (cytisine): exclusief bij Nationale Apotheek
textintroductionright

Decigatan exclusief verkrijgbaar via Nationale Apotheek

Wil jij stoppen met roken met Decigatan? Decigatan is exclusief verkrijgbaar via Nationale Apotheek. Eén keer per kalenderjaar volledig vergoed als je stopt onder begeleiding van een huisarts, praktijkondersteuner of stoppen met roken-coach. Kies jouw ideale begeleiding en wij leveren de middelen om jou succesvol te laten stoppen.

Decigatan werkt effectiever dan nicotinevervangers en wordt vaak aan zware rokers voorgeschreven, die al vaker een stoppoging hebben gedaan.

Decigatan-ervaringen

Het gebruik van Decigatan vermindert de gevoeligheid voor nicotine in de hersenen, waardoor het verlangen naar nicotine afneemt. Ook zorgt het voor vermindering van ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met roken. Decigatan wordt vaak aan rokers voorgeschreven die al vaker een stoppoging hebben gedaan en al eerder nicotinevervangers hebben geprobeerd.

Hoe moet je Decigatan gebruiken?

Een Decigatan-behandeling bestaat uit 100 tabletten en duurt slechts 25 dagen. De Decigatan-tabletten moeten in zijn geheel met voldoende water worden ingenomen volgens het onderstaande schema. Uiterlijk op de 5e behandeldag moet volledig gestopt worden met roken. Wordt er wel doorgegaan met roken, dan kan dit de bijwerkingen verergeren.  

Maak je je zorgen over bijwerkingen die je ervaart tijdens een Decigatan-behandeling? Neem contact op met ons of overleg met je huisarts of stoppen met roken-coach.

Decigatan-bijwerkingen

Zoals bij de meeste medicatie kunnen er bijwerkingen optreden. De bijwerkingen van Decigatan kunnen uiteenlopen van bijvoorbeeld een verandering in eetlust, hoofdpijn, concentratieproblemen, misselijkheid, darmproblemen, duizeligheid, droge mond en vermoeidheid. Maak je je zorgen over bijwerkingen die je ervaart tijdens een Decigatan-behandeling? Neem contact op met ons of overleg met je huisarts of stoppen met roken-coach. 

Bijwerkingencentrum Lareb verzamelt kennis over bijwerkingen van medicatie. Via de website van Lareb kun je bijwerkingen en informatie inzien. Ook kun je er eventuele nieuwe bijwerkingen die je ervaart melden.

Meer weten over Decigatan?

Alle informatie op een rijtje.

Patiëntenbijsluiter

Patiëntenbijsluiter

Lees hier de bijsluiter voor de gebruiker.

Productkenmerken

Productkenmerken

Lees hier de samenvatting van de productkenmerken.

Studie 1

Studie 1

Lees hier een studie over het effect van cytisine versus varenicline op stoppen met roken.

Studie 2

Studie 2

Lees hier een studie over cytisine versus nicotine voor stoppen met roken.

Stop je onder begeleiding van een huisarts, praktijkondersteuner of stoppen met roken-coach? Dan wordt één keer per kalenderjaar Decigatan volledig vergoed via Nationale Apotheek

Decigatan bestellen

Stop je onder begeleiding van een huisarts, praktijkondersteuner of stoppen met roken-coach? Dan wordt één keer per kalenderjaar Decigatan volledig vergoed via Nationale Apotheek. Je betaalt geen eigen risico. We werken samen met alle zorgverzekeraars. Lees meer over de voorwaarden voor vergoeding.

Stoppen met roken-vergoeding