Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Over inschrijven bij Nationale Apotheek

veelgestelde vragen
Hoe schrijf ik mij in bij Nationale Apotheek?

De gemakkelijkste methode is om je in te schrijven via onze app. Als je geen fan bent van apps, kun je het ook gemakkelijk regelen via onze website: https://nationale-apotheek.nl/inschrijven

Lees meer

Kan ik tegelijkertijd ingeschreven zijn bij Nationale Apotheek en bij een andere apotheek?

Ja, je kunt bij meerdere apotheken tegelijkertijd ingeschreven staan. Jij kiest van wie je welke medicijnen wil ontvangen. Je bent welkom bij Nationale Apotheek.

Kan ik mijn gezinsleden ook inschrijven?

Ja hoor. Dat vinden we leuk. Per gezinslid is een apart e-mailadres nodig. Heeft een gezinslid nog geen eigen e-mailadres? Via Gmail, Yahoo en Outlook maak je er snel eentje gratis aan. Tip: je kunt het nieuwe e-mailadres doorverwijzen naar jouw bestaande e-mailadres.

Hoe weet mijn (huis)arts dat ik overstap?

Jij schrijft je in en wij regelen de rest. Wij nemen contact op met je huisarts en geven aan dat je bij Nationale Apotheek ingeschreven staat. Voortaan stuur je ons de recepten op die je van je huisarts hebt ontvangen.

Meteen medicijnen nodig?
Dan nemen wij direct contact op met je huisarts voor een recept.

Lees meer over onze handige overstapservice.

Wat wordt er van mij gevraagd bij mijn inschrijving?

Bij je inschrijving vragen we de volgende informatie:

  • je persoonlijke gegevens, zoals je naam, geboortedatum en BSN, zodat we rechtstreeks bij je zorgverzekeraar kunnen declareren

  • je contactgegevens, zoals e-mailadres, telefoonnummer en adres, zodat we je kunnen bereiken en je medicatie kunnen bezorgen

  • je zorgverleners, zoals je eventuele lokale apotheek en (huis)arts, zodat we weten met wie we misschien moeten overleggen over je medicatie

  • je toestemming voor het Landelijk Schakelpunt (het LSP), zodat we je medicatie kunnen bewaken

  • je voorkeuren voor bezorging en eventuele facturatie.

Wat betekent toestemming geven voor het Landelijk Schakelpunt (het LSP)?

Om jouw medicatie te kunnen leveren, hebben wij jouw toestemming nodig voor het Landelijk Schakelpunt (LSP). Als we jouw toestemming nog niet hebben, hoor je van ons.

Waarom moet ik toestemming geven voor het Landelijk Schakelpunt (het LSP)?

Wij zijn verplicht te controleren of de voorgeschreven geneesmiddelen bij jou passen en of je ze veilig kunt gebruiken. Om jouw medicatie goed te bewaken moeten we jouw medische gegevens kunnen bekijken. Dat doen wij via het LSP. Via dit schakelpunt maken wij de gegevens die wij van jou hebben ook beschikbaar voor andere zorgverleners die hiervoor jouw toestemming hebben gekregen.

Wij hebben een beroepsgeheim. Wij dragen medicatiegegevens alleen volgens een strikt protocol over via het LSP. Lees hier onze privacyverklaring.

Meer informatie over het LSP vind je op www.volgjezorg.nl. Je leest hier ook hoe je kunt zien wie je toestemming hebt gegeven. En hoe je iemand toestemming kunt geven.

Hoe kan ik mij uitschrijven?

Jammer dat je je wilt uitschrijven. Je mag in Nederland bij meerdere apotheken ingeschreven staan. Je kunt een mail sturen naar info@nationale-apotheek.nl met daarin je verzoek en in ieder geval je naam en geboortedatum of BSN.

Veelgestelde vragen

Over medicijnen via Nationale Apotheek

Kan ik alle medicijnen bestellen bij Nationale Apotheek?

Ja, wij leveren alle geneesmiddelen, zowel receptplichtig als een selectie zelfzorggeneesmiddelen (zie onze shop voor ons actuele aanbod). Dus bijvoorbeeld ook spoedmedicatie, medicijnrollen en medicijnen die altijd gekoeld moeten worden. Hier hebben wij speciaal transport voor. Vraag jouw arts de recepten digitaal naar ons te sturen. Dan heb jij er geen omkijken naar. Heb je zelf het originele recept ontvangen? Lees hier hoe je het recept kunt insturen. Zelfzorggeneesmiddelen, zoals crèmes, pijnstillers en homeopathie, kun je bestellen in onze webshop.

Hoe krijg ik begeleiding van Nationale Apotheek bij (nieuwe) medicatie?

Je krijgt van ons betrouwbare en praktische informatie over gebruik van het medicijn, hoe snel het effect heeft en over de eventuele bijwerkingen. Meestal doen we dat op papier, maar soms bellen we je om de medicatie door te spreken.

Waarom ontvang ik een ander geneesmiddel of merk dan op het recept staat vermeld?

Wij leveren geen ander geneesmiddel. Wij leveren volgens het beleid van je zorgverzekeraar. Dat betekent dat wij soms een bepaald merk moeten leveren. Het geleverde geneesmiddel heeft dezelfde werkzame stoffen als de naam op het recept.

Alleen als je arts op het recept heeft aangegeven dat er een medische noodzaak is voor een bepaald merk, kunnen wij het merkgeneesmiddel leveren. Of je moet de kosten zelf willen betalen, als je zorgverzekeraar het niet vergoedt. Dan sturen we je een rekening.

Levert Nationale Apotheek ook medicijnen in een medicijnrol of baxterrol?

Ja. Kijk hier voor meer informatie.

Kan ik de medicijnen van Nationale Apotheek vertrouwen?

Ja. Bij receptplichtige medicatie controleren wij, net als de apotheek bij jou om de hoek, of het middel veilig is voor je. Gaat het middel samen met je aandoening en met je andere medicijnen? Je krijgt van ons betrouwbare en praktische informatie over gebruik van het medicijn, hoe snel het effect heeft en over de eventuele bijwerkingen. Heb je nog vragen? Bel, mail of chat met ons. Wij zijn er voor jou.

Hoe neemt Nationale Apotheek medicatie over van mijn oude apotheek?

Als we jouw toestemming hebben voor het Landelijk Schakelpunt (LSP), dan halen we daar jouw medicatiedossier op. Jouw medicatieoverzicht wordt dan ook zichtbaar in de app.

Wordt er geen medicatieoverzicht in jouw app getoond, en gebruik je wel medicatie, dan heeft jouw oude apotheek jouw medicatiegegevens niet opengesteld in het LSP. Neem contact op met jouw oude apotheek en geef hen toestemming voor het LSP.

Wil je geen toestemming geven voor het LSP, dan vragen we je om bij je oude apotheek een medicatieoverzicht op te vragen en dit te (laten) mailen naar medicatie@nationale-apotheek.nl. Het is anders niet mogelijk de app te gebruiken, omdat we geen toestemming hebben om jouw medicatiegegevens te tonen in de app.

Veelgestelde vragen

Over bestellen bij Nationale Apotheek

Ik heb van mijn arts een recept ontvangen. Hoe krijg ik de medicijnen geleverd?

Schrijf je in bij Nationale Apotheek. Dat gaat supersnel via de Nationale Apotheek-app. Laat jouw arts voortaan het recept digitaal versturen, dan heb jij er geen omkijken meer naar.

Recept zelf meegekregen? Upload het recept zelf in de app, vul je bezorgvoorkeuren in en klik op versturen. Stuur het originele recept wel nog even naar ons: Nationale Apotheek, Antwoordnummer 14049, 5126 ZS Gilze (postzegel niet nodig). Als we je e-mailadres hebben, houden je op de hoogte via track & trace. Past het pakketje door de brievenbus, dan hoef jij niet eens thuis te blijven.

Download de Nationale Apotheek-app

Ik heb met spoed mijn medicijnen nodig. Kunnen jullie dat regelen?

Jazeker. Jouw arts vermeldt op het recept als je direct met de medicijnen moet beginnen. Onze apotheker beoordeelt of het om spoedmedicatie gaat. Spoedmedicatie leveren we kosteloos binnen 4 uur bij jou thuis of op het werk. Overal in Nederland (de Waddeneilanden uitgezonderd).

Hoe weet ik dat mijn recept in behandeling is genomen?

Wij gaan meteen voor je aan de slag. Je krijgt direct een bevestigingsbericht van ontvangst in je email. Vervolgens neemt de apotheker of apothekersassistente contact met je op om je advies te geven over je medicatie en het levermoment met je af te stemmen. Bij je levering ontvang je een bijsluiter met alle details over je medicatie. Ook ontvang je een email met een link naar ‘de kijksluiter’.

Veelgestelde vragen

Over declareren en betalen bij Nationale Apotheek

Declareren jullie rechtstreeks bij mijn zorgverzekeraar?

Ja, Nationale Apotheek heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Dat betekent dat wij medicijnen die vergoed worden rechtstreeks bij je zorgverzekeraar declareren. Dan heb jij er geen omkijken naar.

Moet ik extra kosten betalen als ik bij jullie bestel?

De service van Nationale Apotheek kost net zo veel als de apotheek bij jou om de hoek. Het grote verschil is dat wij altijd kosteloos bezorgen. Wij brengen ook geen verzendkosten in rekening voor spoedmedicatie, mits je arts dit op het recept heeft aangegeven en onze apotheker het ook als ‘spoed’ heeft beoordeeld.

Bij bestellingen via de shop berekenen wij afhankelijk van het orderbedrag administratiekosten. Je ziet deze kosten terug in je winkelmandje.

Orderbedrag tussen € 0 en € 45: gratis verzending, € 2,95 administratiekosten

Orderbedrag boven de € 45: gratis verzending, geen administratiekosten

Moet ik iets regelen met mijn verzekering?

Wij regelen alles voor je, dus ook de declaratie bij jouw zorgverzekeraar. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Wordt jouw geneesmiddel niet of gedeeltelijk vergoed, dan ontvang je van ons een rekening. Of, nog makkelijker, geef toestemming voor automatische incasso.

Hoe weet ik of ik moet bijbetalen voor mijn medicijnen?

Op www.medicijnkosten.nl zie je precies of jouw medicatie (gedeeltelijk) vergoed wordt. Wij declareren rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar. Het merendeel van de medicatie die wordt voorgeschreven wordt vergoed. Hiervoor geldt wel een eigen risico. Wordt de medicatie niet vergoed, bijvoorbeeld omdat je niet aanvullend verzekerd bent of omdat het receptgeneesmiddel niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering, dan brengen wij de kosten bij jou in rekening. Dat geldt ook als er een eigen bijdrage wordt gevraagd.

Hoe betaal ik mijn medicatie?

In onze app geef je aan of je via automatische incasso of factuur wilt betalen. Hoe je de automatische incasso regelt, lees je in het volgende punt.
De factuur wordt verzonden per email of per post, afhankelijk van jouw voorkeur. Het is mogelijk om via onze website zelfzorgmiddelen aan te schaffen. Deze zelfzorgmiddelen kun je betalen via iDEAL.

Kan ik kosten voor mijn rekening via automatische incasso betalen?

Wij kunnen kosten die niet door jouw zorgverzekeraar worden vergoed via automatische incasso bij je afschrijven. Dan heb je daar geen omkijken meer naar. Om de automatische incasso in orde te maken, vul je ons incassomachtingsformulier in en mail je deze naar info@nationale-apotheek.nl. Of regel het in de app. Onder mijn account, tabje betalingen. Dan maken wij alles voor je in orde.

Ik krijg een rekening van ApotheekFactuur. Klopt dat wel?

Je ontvangt voor de levering van medicijnen een rekening van ApotheekFactuur als je zorgverzekeraar iets niet vergoedt. Deze rekening moet je betalen aan ApotheekFactuur. Zij incasseren namens ons.

Veelgestelde vragen

Over bezorgen en retourneren bij Nationale Apotheek

Hoe ontvang ik mijn medicijnen?

Je maakt een account aan in de Nationale Apotheek-app en vraagt je arts je recepten voortaan digitaal naar Nationale Apotheek te sturen. Heb je een recept op papier gekregen? Upload het in de app of mail het ons. Wij versturen jouw medicatie de volgende werkdag. Via de PostNL-app weet je wanneer je de bezorger kunt verwachten. Spoedmedicatie leveren we op werkdagen binnen 4 uur (Waddeneilanden in overleg).

Stuur het originele recept wel nog even naar ons: Nationale Apotheek, Antwoordnummer 14049, 5126 ZS Gilze (postzegel niet nodig).

Hoe snel leveren jullie mijn medicijnen?

Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, is de volgende werkdag verstuurd. Bij spoed - jouw arts geeft dit op het recept aan en onze apotheker beoordeelt dit verzoek - leveren we het binnen 4 uur bij je af. Overal in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). Via de PostNL-app weet je wanneer je de bezorger kunt verwachten.

Moet ik extra kosten betalen als ik bij jullie bestel?

De service van Nationale Apotheek kost net zo veel als de apotheek bij jou om de hoek. Het grote verschil is dat wij altijd kosteloos bezorgen. Wij brengen ook geen verzendkosten in rekening voor spoedmedicatie, mits je arts dit op het recept heeft aangegeven en onze apotheker het ook als ‘spoed’ beoordeeld.

Bij bestellingen via de shop berekenen wij afhankelijk van het orderbedrag administratiekosten. Je ziet deze kosten terug in je winkelmandje.

Orderbedrag tussen € 0 en € 45: gratis verzending, € 2,95 administratiekosten

Orderbedrag boven de € 45: gratis verzending, geen administratiekosten

Bezorgt Nationale Apotheek ook bij mij?

Nationale Apotheek bezorgt in heel Nederland. Altijd kosteloos.

Kan ik het bezorgadres en -moment kiezen?

Ja, dat kan snel en simpel via de Nationale Apotheek-app. Let op: in de app geef je aan wanneer wij de medicatie versturen. Meestal heb je je medicijnen de volgende dag in huis. PostNL bezorgt van dinsdag t/m zaterdag voor ons via de brievenbus, als dat mag en past. Pakketten versturen wij ook via PostNL en kun je volgen via track & trace. De bezorger rijdt maandag t/m zaterdag.

Hoe weet ik wanneer jullie bij mij bezorgen?

We snappen dat je niet onnodig thuis gaat zitten wachten als je medicijnen niet door de brievenbus passen of mogen. Via de PostNL-app weet je wanneer je de bezorger kunt verwachten.

Hoe werkt het terugsturen van artikelen?

Als je op doktersrecept bij ons geneesmiddelen hebt besteld, ben je verplicht tot afname, tenzij wij het verkeerde product hebben geleverd. Als je de medicijnen toch niet wil gebruiken, kun je ze terugsturen zodat wij ze kunnen vernietigen. Je blijft wel verplicht om te betalen voor de geneesmiddelen. Dat betekent dat wij de kosten voor de medicijnen declareren bij jouw zorgverzekeraar of, als het niet vergoed wordt, jou een rekening sturen (via ApotheekFactuur).

Producten uit onze webshop kun je binnen 14 dagen na ontvangst aan ons retourneren. De producten moeten ongebruikt en in originele staat en verpakking worden teruggestuurd naar Nationale Apotheek, Antwoordnummer 14049, 5126 ZS Gilze (geen postzegels nodig). Wij maken het bedrag binnen 5 vijf werkdagen aan je over. Administratiekosten worden niet teruggestort.

Wat doe ik met ongebruikte medicijnen?

Lever ongebruikte medicijnen in als klein-chemicaliën bij de gemeentelijke afvaldienst. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Je kunt ze ook naar ons terugsturen zodat wij ze milieubewust en veilig kunnen vernietigen. Geef alsjeblieft duidelijk aan dat wij de medicatie moeten vernietigen.

Veelgestelde vragen

Over stoppen met roken via Nationale Apotheek

Ik wil Champix bestellen. Kan dat?

Op dit moment zijn er leveringsproblemen bij de fabrikant van Champix. Er is op dit moment in Europa geen voorraad meer beschikbaar van deze medicatie. Wij kunnen Champix dus ook niet leveren.
Lees meer

Leveren jullie Decigatan?

Ja, we zijn zelfs de enige apotheek die Decigatan levert. Je hebt er wel een recept voor nodig van je (huis)arts. Decigatan wordt net als alle andere stoppen met roken middelen 1x per jaar vergoed i.c.m. gedragsondersteuning.

Waar kan ik meer lezen over het receptgeneesmiddel Decigatan?

Bekijk de veelgestelde vragen of bezoek de website Decigatan.com.

Is stoppen met roken gratis?

Je zorgverzekeraar vergoedt 1 stoppoging per kalenderjaar. Begeleiding van de stoppoging door een arts of coach is een voorwaarde. Jij kiest de vorm die bij jou past, van persoonlijke coaching tot groepstrainingen, online of offline. Zowel voor nicotinevervangende middelen als voor stoppen met roken-medicatie is de vergoeding 100% als je ze bestelt bij Nationale Apotheek. Je betaalt ook geen bijdrage vanuit je eigen risico.

Ik heb al een poging gedaan. Kan ik het weer proberen?

Je kunt het altijd weer proberen. Laat je niet ontmoedigen. Gemiddeld zijn er 5 pogingen nodig om volledig te stoppen met roken. Heb je dit kalenderjaar al middelen vergoed gekregen door jouw zorgverzekeraar, dan kun je middelen bestellen op eigen rekening. Of meld je hier aan. Dan nemen wij contact met jou op zodra je je volgende poging vergoed kunt krijgen.

Wie bezorgt mijn bestelling?

PostNL bezorgt voor ons via de brievenbus. Heb je ons geen toestemming gegeven om je stoppen met roken-medicatie via de brievenbus te leveren? Of is het te groot voor de brievenbus? Dan ontvang je het via pakketpost van PostNL. Als wij jouw e-mailadres hebben, kun je pakket volgen via track & trace. Zorg je dat je thuis bent als de bezorger komt?

Hoe snel kan ik beginnen?

Als wij de informatie voor 16.00 uur compleet hebben, verzenden wij je bestelling de volgende werkdag. Je kunt dus meestal al na 1 werkdag starten.

Waarom zou ik mijn stoppen met roken-medicatie of nicotinevervangers via Nationale Apotheek regelen?

Wij zijn de apotheek die stoppers steunt. Via ons zijn je nicotinevervangende middelen of stoppen met roken-medicatie altijd volledig vergoed, als je onder begeleiding stopt. Bij een andere apotheek krijg je waarschijnlijk maar een deel vergoed. Daarnaast zorgen wij ervoor dat je snel kunt starten en gemotiveerd blijft. Je kunt altijd bij ons terecht tijdens, maar ook na, je stoppoging.

Kan Nationale Apotheek ook mijn andere medicatie thuis bezorgen?

Ja, dat kan heel makkelijk. Maak je profiel compleet tijdens je inschrijving. Dan kunnen wij jouw medicatie bewaken. Vertel je arts dat je staat ingeschreven bij Nationale Apotheek. Wij ontvangen dan de recepten voor jou. Zo hoef jij niets te doen.

Veelgestelde vragen

Over anticonceptie via Nationale Apotheek

Kan ik mijn anticonceptie automatisch geleverd krijgen?

Ja, dat kan. Maak een foto van het recept of etiket en upload ‘m simpel in de app. Zet de herhaalservice op aan en je ontvangt jouw voorraad voortaan automatisch. Je kunt de foto ook mailen naar medicatie@nationale-apotheek.nl en ons vragen de herhaalservice voor jouw anticonceptie aan te zetten.

Hoe meld ik mij aan voor de Pil Express?

Meld je aan bij Nationale Apotheek en maak gebruik van alle voordelen. Vraag je arts het recept naar ons te sturen of stuur het zelf naar ons. Als we je e-mailadres hebben, houden we je op de hoogte van de bezorging.

Ik ben niet verzekerd bij een van de VGZ-labels. Kan ik mij aanmelden voor de Pil Express?

Zeker. Wij leveren anticonceptie voor klanten van alle zorgverzekeraars.

Wordt de pil vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Dat is afhankelijk van jouw situatie. Independer legt het hier duidelijk uit.

Waar kan ik meer informatie vinden over anticonceptie?

Veelgestelde vragen

Over de Nationale Apotheek-app

Ik sta al ingeschreven bij Nationale Apotheek. Moet ik me nogmaals inschrijven voor de app?

Ja, voor de app moet je je opnieuw inschrijven. Je kunt hiervoor dezelfde gegevens gebruiken, maar ook een ander e-mailadres en/of wachtwoord aanmaken. Zodra je je profiel compleet hebt gemaakt (is heel simpel) kun je alle functionaliteiten in de app gebruiken.

Ik zie mijn medicatie niet in de app. Wat gaat er mis?

Zodra je je via de app hebt ingeschreven, controleren wij je inschrijving. Binnen 1 werkdag zijn jouw gegevens zichtbaar in de app. Jouw profiel moet dan natuurlijk wel compleet zijn.

Zie je nog steeds geen medicatie, dan kan het zijn dat jouw vorige apotheek jouw medicatiegegevens niet openbaar heeft gemaakt voor andere apotheken. Je kunt die apotheek vragen jouw gegevens te delen via het LSP. Kijk op www.volgjezorg.nl voor meer informatie.

Hoe vraag ik nieuwe medicatie aan via de Nationale Apotheek-app?

Vraag je arts om het recept naar ons te sturen. De gegevens die jouw voorschrijver hiervoor nodig heeft, vind je op home in de app.

Heb je zelf het recept meegekregen? Tik op medicatie aanvragen en upload een foto van het recept. Selecteer in de volgende stappen het verzendmoment. Hou rekening met 1-2 werkdagen voor levering via de brievenbus. Bij pakketlevering houden wij je op de hoogte van de bezorging. Natuurlijk informeren wij je over het gebruik en de werking van de medicatie.

Stuur het originele recept wel nog even naar ons: De Nationale Apotheek, Antwoordnummer 14049, 5126 ZS Gilze (postzegel niet nodig).

Hoe moet ik de pil bestellen?

Vraag je arts om het recept naar ons te sturen. De gegevens die jouw voorschrijver hiervoor nodig heeft, vind je op home in de app of op onze website.

Heb je zelf het recept meegekregen? Download de Nationale Apotheek- app. Tik op medicatie aanvragen en upload een foto van het recept. Selecteer in de volgende stappen het verzendmoment. Hou rekening met 1-2 werkdagen voor levering via de brievenbus. Bij pakketlevering houden wij je op de hoogte van de bezorging. Natuurlijk informeren wij je over het gebruik en de werking van de anticonceptie.

Ik wil mijn bestaande medicatie opnieuw aanvragen. Hoe doe ik dat via de Nationale Apotheek-app?

Tik op medicatie aanvragen en upload een foto van het medicijndoosje of - flesje met het etiket goed in beeld. Wij vragen, als dat nodig is, het recept opnieuw aan bij je arts en houden je op de hoogte van de levering. Mocht het nodig zijn dat je zelf even contact met je arts opneemt, hoor je van ons.

Kan ik iemand anders machtigen om mijn medicatie te regelen?

Ja. Ga hiervoor in de app naar Toegang delen. Geef bijvoorbeeld jouw ouders of je mantelzorger toegang. De gemachtigde kan dan namens jou medicatie aanvragen, medicatie inzien en instellingen aanpassen. Deze persoon moet wel een account voor de Nationale Apotheek-app hebben.

Hoe krijgt de mantelzorger of naaste toegang tot de app?

Door in onze app ‘toegang delen’ te kiezen, kan de verzekerde gemakkelijk en op een veilige manier een andere persoon toegang geven tot zijn medicatie-overzicht. In de app is gemakkelijk te zien dat de mantelzorger is ingelogd als gemachtigde en voor welke personen deze persoon is gemachtigd. Machtiging intrekken? Dan is dit heel simpel via het menu ‘Toegang delen’ terug te draaien, door de gemachtigde uit de lijst met personen te verwijderen. De persoon die geen toegang meer heeft ontvangt een e-mail dat de machtiging is ingetrokken.

Hoe wijzig ik mijn medicatie via de Nationale Apotheek-app?

Simpel. Vraag je arts het nieuwe recept of stoprecept naar ons te sturen. Of tik in jouw medicatieoverzicht op de medicatie die je wilt wijzigen. Tik op bekijk en tik onderaan op de button Wijziging doorgeven. In het opmerkingenveld kun je aangeven wat er gewijzigd of gestopt moet worden. We controleren je verzoek. Zo is het soms alleen mogelijk om medicatie te stoppen via een stoprecept van jouw arts. Als het nodig is nemen we binnen een werkdag contact op met jou. Zodra wij de wijziging hebben verwerkt, wordt jouw medicatieoverzicht in de app aangepast.

Wat kan ik met het medicatieoverzicht in de app?

Al jouw medicatie hebben we verzameld in één overzicht. Zie precies welke medicijnen je op dit moment gebruikt. Handig bij ziekenhuisopname of een bezoek aan je specialist. Onder geschiedenis vind je alle medicatie die je tot 15 maanden geleden is voorgeschreven. Met een klik kun je deze medicatie opnieuw aanvragen, wijzigen of stoppen.

Hoe moet ik mijn Menzis garant-tegoed aanvragen?

Zelfzorgproducten bestel je (met je Menzis garant-tegoed) in onze webshop. Deze producten kun je niet via de Nationale Apotheek-app bestellen.

Ik wil mijn toegang delen met iemand. Moet die persoon ingeschreven staan bij Nationale Apotheek?

Ja. De persoon die je wilt machtigen moet de app downloaden en zich inschrijven. Het is niet nodig om het profiel van de gemachtigde compleet te maken in de app; we hebben voldoende aan voornaam, e-mailadres en mobiel telefoonnummer.

Wil de gemachtigde ook zijn eigen medicatie in de app zien? Dat wordt zichtbaar wanneer de gemachtigde zijn profiel compleet maakt.

Veelgestelde vragen

Over Nationale Apotheek als apotheek

Kan ik een online apotheek vertrouwen?

Je kunt Nationale Apotheek vertrouwen. Zorgverzekeraars doen dat ook. Wij zijn zelfs voorkeursleverancier van Zilveren Kruis voor online farmacie. Wij werken net als een traditionele apotheek bij jou om de hoek, maar dan modern. Online, via een app. Lekker makkelijk. Niet voor niets kiezen al ruim 40.000 mensen voor Nationale Apotheek.

Zijn mijn gegevens veilig bij Nationale Apotheek?

Ja, jouw gegevens zijn veilig bij ons. Lees in onze privacyverklaring welke gegevens wij van jou verzamelen en hoe we ze verwerken en bewaren.

Waarom zou ik overstappen naar Nationale Apotheek?

Je schrijft je bij ons in omdat je niet meer wilt wachten. Omdat je alles al online regelt en bestelt, dus nu ook je medicatie. En omdat je graag overzicht houdt en al je medicatiegegevens bij de hand hebt. Dus eigenlijk omdat je behoefte hebt aan een apotheek van nu.

Je stapt niet per se over. Je kunt tegelijkertijd bij meerdere apotheken ingeschreven staan. Vertel jouw voorschrijver dat Nationale Apotheek jouw apotheek is. Dan kan hij de recepten direct digitaal naar ons sturen.

Ik heb een klacht. Hoe dien ik die in bij jullie?

Dat is vervelend. We horen het graag zodat we het samen kunnen oplossen en of verbeteren. Bel, mail of chat met ons. Wil je de klacht officieel indienen, mail ‘m dan naar klacht@nationale-apotheek.nl. Lees hier meer over de klachten- en geschillenregeling van de apotheek.

Ik zie gelijkenissen met APPO, de apotheek van nu. Waarom is dat?

Nationale Apotheek maakt onderdeel uit van APPO groep. Dankzij onze zusterapotheken kunnen wij, als dat nodig is, spoedmedicatie binnen 4 uur kosteloos bij je afleveren. Waar je ook bent in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Dat geeft een veilig gevoel, toch?

Werken alle artsen met Nationale Apotheek?

Alle artsen in Nederland kunnen medicatie voorschrijven en laten leveren via Nationale Apotheek. Kijk bij contact voor al onze voorschrijfgegevens.

Werkt Nationale Apotheek met mijn zorgverzekeraar?

Ja. Nationale Apotheek heeft contracten gesloten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Wij declareren direct bij jouw verzekeraar, zodat jij daar geen gedoe van hebt.

Hoe doet Nationale Apotheek de medicatiebewaking?

Wij controleren of je de medicijnen zonder problemen en risico’s kunt gebruiken. Hiervoor checken wij ons Apotheek Informatie Systeem (AIS) en het Landelijk Schakelpunt (LSP). Hiervoor is nodig dat je ons eenmalig toestemming geeft. We vragen je hiernaar bij je inschrijving. Bij vragen of twijfels over jouw medicatie, stemmen we de medicatie altijd af met jouw arts.

Hoe is mijn privacy gewaarborgd?

Wij hebben beroepsgeheim. Alles wat je ons vertelt, is compleet vertrouwelijk. Er gluren geen andere klanten over je schouder mee omdat je jouw bestelling niet meer hoeft op te halen. Wij werken volgens de AVG en de aanvullende bepalingen voor de zorg. Lees ook ons privacy statement.

Veelgestelde vragen

Over duurzaamheid, recycling en transport

Hoe duurzaam is Nationale Apotheek?

Nationale Apotheek daagt de volledige keten, van productie tot distributie, uit op het verminderen van de milieubelasting. Ten aanzien van ons vervoerplan van alle medicatie naar onze klanten proberen wij het aantal transportbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Dit doen wij door het inzetten van zorgvuldige routeplanning tools en de keuze voor transporteurs met zuinige vervoersmiddelen. Daarnaast heeft Nationale Apotheek gekozen voor groepage vervoer waardoor zendingen worden samengevoegd en de footprint per zending wordt geminimaliseerd.

Wat verstaan we onder ketenverantwoordelijkheid?

Wij inventariseren bij onze leveranciers/fabrikanten welke verpakkingen ze gebruiken en op welke wijze deze hoogwaardig te recyclen zijn. Hiertoe vragen wij de samenstelling van de verpakking(en) op en verzoeken wij hen dit aan te tonen door middel van het opvragen van de specificaties van de verpakking(en). Nationale Apotheek streeft ernaar om zo min mogelijk verpakkingsmateriaal naar verzekerden te versturen.

Recycling en waar onze verpakkingen van zijn gemaakt

Waar mogelijk werken wij met verpakkingen die hoogwaardig te recyclen zijn. Verpakkingen die gemaakt zijn van PET, PE, HDPE, LDPE, PP komen hiervoor in aanmerking. Wij vermijden het gebruik van verpakkingen die gemaakt zijn van plastic (oftewel kunststof) op basis van PS en PVC.

Transport via groepage vervoer

Nationale Apotheek heeft bewust gekozen voor groepage vervoer, waardoor zendingen worden samengevoegd met pakketten van andere verladers om zo de ecologische footprint per zending te minimaliseren door mee te liften op efficiënte netwerken met als doel minder kilometers per pakket.

We kiezen bewust voor 100% CO2-neutraal verzenden

Voor de bezorging van de bestellingen werkt Nationale Apotheek met gerenommeerde transport organisaties, die bewust kiezen voor 100% CO2-neutraal verzenden. Men zet diverse milieubesparende oplossingen in, zoals Emissievrije bezorging, moderne vervoersplanning en duurzame depots. Aangezien niet alle CO2 uitstoot is te vermijden compenseert één van de bezorgdiensten de volledige uitstoot via de Vlimate Neutral Group. Men garandeert, controleert en verbetert haar kwaliteit en duurzaamheid met een pan-Europees gecertificeerd kwaliteits- en milieumanagementsysteem. Men is gecertificeerd voor ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015. Met het kwaliteitsmanagementsysteem voldoen de bezorgdiensten aan de internationaal erkende hoge normen.