• Voor 17.00 uur besteld, volgende werkdag verzonden
  • Gratis thuisbezorgd
  • Beoordeeld met een 8,1 op ZorgkaartNederland
  • Aanbevolen door VGZ en Zilveren Kruis
Voor 17.00 uur besteld, volgende werkdag verzonden

Medicatiebewaking bij Nationale Apotheek

Marwa Rasul
Marwa Rasul| Apothekerinfo@nationale-apotheek.nl

Medicatiebewaking is onderdeel van de service die een apotheek verleent. Je betaalt niet alleen voor het leveren van een medicijn, maar ook voor de juiste informatie over het gebruik en een zorgvuldige controle of het medicijn voor jou veilig te gebruiken is. Hieronder lees je meer over de medicatiebewaking bij Nationale Apotheek.  

Medicatiebewaking is onderdeel van de service die Nationale Apotheek verleent.
Terhandstellingskosten zijn de kosten die je betaalt aan de apotheek voor de levering van jouw medicijn.

Wat zijn terhandstellingskosten?

Bij iedere apotheek betaal je terhandstellingskosten. Terhandstellingskosten zijn de kosten die je betaalt aan de apotheek voor de levering van jouw medicijn. Deze kosten betaal je per medicijn waar je een recept voor nodig hebt. De hoogte van de terhandstellingskosten kan per apotheek verschillen. Terhandstellingskosten bestaan uit:

  • Het klaarmaken en verpakken van jouw medicijn.

  • Het leveren van jouw medicijn, inclusief uitleg over het medicijngebruik.

  • Een zorgvuldige medicatiebewaking om jouw veiligheid te garanderen.

Wanneer een medicijn aan je wordt voorgeschreven, moet er goed gecontroleerd worden of het middel veilig te gebruiken is.

Wat is medicatiebewaking?

Wanneer er een medicijn aan je wordt voorgeschreven, moet er zorgvuldig gecontroleerd worden of het middel veilig is voor jou om te gebruiken. Hierbij wordt er gekeken of het medicijn bijvoorbeeld samengaat met eventuele andere medicatie en of je niet allergisch bent voor één van de stoffen in het medicijn. Jouw medicatiegebruik wordt bewaakt door de apotheek die jou het medicijn levert.  

Voor de medicatiebewaking, raadplegen wij ons Apotheekinformatiesysteem (AIS) en het Landelijk Schakelpunt (LSP).

Hoe doet Nationale Apotheek de medicatiebewaking?

Bij iedere uitgifte van een medicijn, vind er een zorgvuldige controle plaats of het medicijn veilig te gebruiken is in combinatie met eventuele andere medicatie en allergieën. Voor de medicatiebewaking, raadplegen wij ons Apotheekinformatiesysteem (AIS) en het Landelijk Schakelpunt (LSP). Voor een goede medicatiebewaking is toestemming voor het Landelijk Schakelpunt vereist.  

Met jouw toestemming voor het LSP, kunnen jouw gegevens makkelijk worden gedeeld door verschillende zorgverleners.

Waarom moet ik toestemming geven voor het Landelijk Schakelpunt?

Met jouw toestemming voor het Landelijk Schakelpunt, kunnen jouw gegevens makkelijk worden gedeeld tussen verschillende zorgverleners. Sta je bijvoorbeeld bij meerdere apotheken ingeschreven? Dan kunnen wij zien welke medicatie via andere apotheken is geleverd en hebben we een compleet beeld of het medicijn wat we leveren ook veilig te gebruiken is voor jou.  

textintroductionright

Wie doet de medicatiebewaking als je bij meerdere apotheken staat ingeschreven?

Wanneer een patiënt bij meerdere apotheken ingeschreven staat, zal de apotheek die het medicijn levert de medicatiebewaking doen. Om jouw veiligheid te garanderen, benadrukken we het belang van jouw toestemming voor het delen van jouw gegevens via het Landelijk Schakelpunt. Dit doe je voor iedere zorgverlener, zoals je (huis)arts en alle apotheken waarbij je medicijnen bestelt. Heb je hier vragen over? Neem contact op.