Pil Express: jouw anticonceptie thuisbezorgd

Download de app

De voordelen van jouw anticonceptie via Nationale Apotheek

Binnen 1 minuut besteld

Vraag je huisarts het recept naar Nationale Apotheek te sturen. Of upload een foto van het recept of etiket op het doosje in de Nationale Apotheek-app.

Gratis thuisbezorgd

Voor 17.00 uur besteld, betekent de volgende werkdag verzonden. Als het past, leveren we het via de brievenbus. Dan hoef je er niet eens voor thuis te blijven.

Nergens goedkoper

Als het kan leveren we de pil voor 1 jaar. Dat scheelt jou in de kosten. Wij rekenen ook nog eens de laagste terhandstellingskosten. Gegarandeerd.

Automatische herhaalservice

Zet in de Nationale Apotheek-app de herhaalservice aan. Je ontvangt automatisch je nieuwe voorraad anticonceptie. Zo zit jij nooit zonder.

Ook zelf beheren

Beheer zelf je voorraad via de app. Herhalen is in 3 tikken op het scherm geregeld. Andere hoeveelheid bestellen? Geef het door via het opmerkingenveld bij je bestelling.

Voor alle zorgverzekeraars

We leveren voor alle zorgverzekeraars en declareren rechtstreeks bij je zorgverzekeraar. Zo heb jij er geen omkijken naar.

Al ruim 70.000 Nederlanders vertrouwen op Nationale Apotheek voor hun medicijnen

Extra voordeel voor Coöperatie VGZ-leden

Ben je jonger dan 21 jaar en verzekerd bij VGZ, Besured, Bewuzt, IZA, IZZ, National Academic, Promovendum, UMC Zorgverzekering, United Consumers, Univé of Zekur? Dan betaal je geen eigen risico voor de voorkeursmedicijnen van jouw zorgverzekeraar. En je hebt keuze uit veel merken voor de pil.

Je mag bij meerdere apotheken ingeschreven staan

Voel je vrij om bijvoorbeeld ook alleen je anticonceptie via ons te regelen. Je mag namelijk bij meerdere apotheken ingeschreven staan. Probeer het gewoon een keer. Inschrijven bij Nationale Apotheek doe je door een account in de app aan te maken. Dat is binnen 5 minuten gedaan.

Jouw anticonceptie bestellen

Zo werkt het

Via de Nationale Apotheek-app is aanvragen, herhalen of wijzigen zo gedaan. Maar mailen naar medicatie@nationale-apotheek.nl mag natuurlijk ook. Voor 17.00 uur besteld, betekent de volgende werkdag verzonden.

Voor het eerst aanvragen

Automatisch herhalen

Zelf de pil herhalen

Veelgestelde vragen

Over anticonceptie via Nationale Apotheek

Kan ik de pil ergens goedkoper krijgen?

Nee, Nationale Apotheek is de goedkoopste leverancier voor het leveren van de anticonceptiepil. Ben je bijvoorbeeld ouder dan 18, maar jonger dan 21 jaar, dan worden de kosten van de pil vergoed door jouw verzekeraar. Dit gaat ten koste van je eigen risico. Hoe goedkoper wij leveren, hoe beter dit dus voor jouw portemonnee is. En als het kan, leveren we de pil voor 1 jaar. Je betaalt dan maar één keer terhandstellingskosten. Die zijn bij ons ook nog eens het laagst. Gegarandeerd.

Kan ik mijn anticonceptie automatisch geleverd krijgen?

Ja, dat kan. Maak een foto van het recept of etiket en upload ‘m simpel in de app. Zet de herhaalservice op aan en je ontvangt jouw voorraad voortaan automatisch. Je kunt de foto ook mailen naar medicatie@nationale-apotheek.nl en ons vragen de herhaalservice voor jouw anticonceptie aan te zetten.

Leveren jullie de microgynon-pil?

Ja, we leveren alle merken anticonceptie.

Wordt de pil vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Wij werken met alle zorgverzekeraars. Anticonceptie wordt deels vergoed vanuit je basisverzekering. Lees ook altijd de voorwaarden van jouw zorgverzekering. Soms geldt er een eigen bijdrage.

In de regel geldt:

  • Vrouwen tot 18 jaar krijgen de anticonceptie volledig vergoed en betalen geen eigen risico.

  • Voor vrouwen van 18, 19 en 20 jaar geldt ook de vergoeding vanuit de basisverzekering, maar gaat dit wel ten koste van het eigen risico.

  • Voor vrouwen van 21 jaar of ouder is geen dekking vanuit de basisverzekering. Je kunt je natuurlijk wel aanvullend verzekeren.

  • De eventuele eigen bijdrage wordt in geen van de gevallen vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat is de goedkoopste anticonceptie voor mij als ik 21 jaar of ouder ben?

Dat is ook afhankelijk van jouw voorkeur voor anticonceptie. We geven je een paar voorbeelden. Je kunt zelf de pil betalen. Hou dan rekening met ongeveer 40 tot 110 euro per jaar. Een hormoonspiraal kost ongeveer 160 euro per 6 jaar, dus circa 27 euro per jaar. Een koperspiraal is iets goedkoper en kost ongeveer 70 euro per 10 jaar, dus circa 7 euro per jaar. De plaatsing door de huisarts of verloskundige is gratis. Een alternatief is dat je kiest voor een aanvullend verzekering met dekking voor anticonceptie.

Waarom moet ik een eigen bijdrage betalen voor mijn pil?

Op www.medicijnkosten.nl check je of er een eigen bijdrage geldt voor jouw anticonceptie. Kies je voor een bepaald middel of merk en is dat middel of merk duurder dan het maximum vergoedingsbedrag? Dan is het bedrag boven het maximum jouw eigen bijdrage. Die betaal je aan je zorgverzekeraar.

Werkt mijn huisarts met Nationale Apotheek?

Wij stemmen jouw anticonceptie - en als je wilt ook je andere medicijnen - af met je arts. Al veel huisartsen in Nederland werken met Nationale Apotheek. Kent jouw huisarts ons nog niet? Bij contact vind je de voorschrijfgegevens voor jouw huisarts. Daarmee kan-ie het recept direct naar ons sturen.

Waar kan ik meer informatie vinden over anticonceptie?

De Pil Express gebruiken?

Kies voor dezelfde medicijnen, maar dan makkelijk. Vraag jouw anticonceptie bij ons aan. Gewoon via onze app. Wij leveren voor alle zorgverzekeraars.

Ontdek de appPil aanvragen
De Pil Express gebruiken?