21-11-2023

Nationale Apotheek, de enige apotheek die alle stoppen met roken medicatie levert

Nog even en dan is het 1 oktober! Ja? En? Heb jij als roker deze datum al omcirkeld in je agenda? 1 oktober, hét Nationale Stopmoment. Elk jaar doen tienduizenden mensen mee met als doel om blijvend te stoppen met roken. Grijp jij nu je kans? Misschien heb je al eens eerder geprobeerd om te stoppen. Zeker als je al van jongs af aan rookt, is stoppen met roken niet eenvoudig. Geen paniek! Nationale Apotheek steunt stoppers.

Diensten |

Iedereen kan stoppen met roken

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen kan stoppen met roken en daar maken we ons graag hard voor. Nationale Apotheek biedt jou daarom alle middelen om succesvol te kunnen stoppen met roken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld nicotinevervangers (pleisters, zuigtabletten of kauwgum), maar ook aan receptgeneesmiddelen die bupropion, nortriptyline en cytisine bevatten.

Receptgeneesmiddelen

Receptgeneesmiddelen met bupropion, nortriptyline en cytisine worden ingezet bij rookverslaving om je succesvol te helpen bij het stoppen met roken. Deze middelen verminderen het verlangen naar een sigaret en verlichten de ontwenningsverschijnselen.

Voordelen ondersteunende middelen

Het gebruik van stoppen met roken medicatie levert voor jou als stopper meerdere voordelen op. Een kuur duurt 25 dagen, bevat geen nicotine en wordt ook nog eens volledig vergoed door zorgverzekeraars als dit wordt gecombineerd met coaching. Via de lokale apotheek worden nicotinevervangende middelen of stoppen-met-roken-pillen vrijwel nooit volledig vergoed. Bij ons dus wel! Het gaat zelfs niet van je eigen risico af. Klinkt aantrekkelijk, vind je niet?

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over stoppen met roken medicatie. Nationale Apotheek beantwoordt deze graag. Klik hier voor de antwoorden op de meest voorkomende vragen.

Ook interessant voor jou

Diensten
Avatar

Dé apotheek die stoppers steunt

Nu de zomervakantie voorbij is, gaan we langzaamaan richting de herfst. En dus ook richting de maand oktober, in 2014 bestempeld als ‘Stoptober’. Hét Nationale Stopmoment voor rokers, met als doel om voor altijd te stoppen. Maar waarom wachten tot oktober? Als arts juigt je het vast toe als een patiënt vandaag al zijn laatste sigaret dooft. Hoe eerder hoe beter!

App
Avatar

Apotheek in je broekzak

Bestel jij vaak spullen online en laat je het thuisbezorgen? Hartstikke makkelijk, toch? Dat kan ook met je medicijnen. Hoef je niet meer de deur uit om vervolgens in een dikke rij van zieke mensen aan te sluiten bij de apotheek. Dat kan sneller en relaxter.