Stoppen met roken doe je niet alleen

Wij zijn de apotheek die stoppers steunt

Kuur bestellen

Tijdelijke leveringsproblemen Champix

Op dit moment zijn er leveringsproblemen bij de fabrikant van Champix. Er is op dit moment in Europa geen voorraad meer beschikbaar van deze medicatie. Lees hoe wij hiermee omgaan en wat dit voor jou betekent.

Lees meer

 • Volledig vergoed
 • Meer motivatie
 • Snel starten

Ontvang jouw stoppen met roken-kuur gratis

Stop met roken onder begeleiding van jouw huisarts of een stoppen met roken-coach. Dan wordt het één keer per jaar vergoed en is jouw kans van slagen groter.

Ontvang jouw stoppen met roken-kuur gratis

We zorgen dat je gemotiveerd blijft

Met onze kleine herinneringen zet jij makkelijker door. Heb je een moeilijk moment? Bel of chat met ons.

We zorgen dat je gemotiveerd blijft

Snel aangevraagd, snel geleverd, snel beginnen

Meld je nu aan voor stoppen met roken. Als wij de informatie voor 16.00 uur compleet hebben, kun je meestal na 1 werkdag al starten.

Snel aangevraagd, snel geleverd, snel beginnen

Deze maand is uitstellen een goed idee

Het nationale stopmoment komt eraan: jouw grootste kans op succes. Doe mee met Stoptober. Bestel jouw gratis stoppen met roken-kuur vast bij De Nationale Apotheek. Via ons krijg je ‘m één keer per jaar volledig vergoed, als je stopt onder (online) begeleiding. Je betaalt ook geen eigen risico.

Ga naar www.ikbeneenstopper.nl

Bestel jouw stoppen met roken kuur bij De Nationale Apotheek

Nicotinevervangende middelen of stoppen met roken-pillen worden via de lokale apotheek vrijwel nooit volledig vergoed. Bij ons wel. Wij hebben voor stoppen met roken afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars. Je bespaart via ons zo’n €100 tot €230 euro, want dat kost een stoppoging. Plus natuurlijk je besparing omdat je geen sigaretten meer koopt.

Mijn kuur bestellenRecept insturen

Goed om te weten

Met begeleiding van een huisarts of coach is jouw kans van slagen vele malen groter en wordt je poging volledig vergoed

Hulpmiddelen vergroten je kans op succes

Hulpmiddelen vergroten je kans op succes

Kies de begeleiding die bij jou past

Met begeleiding krijg je adviezen, tips en steun om te stoppen met roken. Je hebt keuze uit verschillende vormen van erkende begeleiding in combinatie met medicatie. Kies voor begeleiding door je huisarts (of de praktijkondersteuner), een erkende coach die persoonlijk of telefonisch coacht of een groepstraining. De begeleiding kan online, telefonisch of face-to-face zijn. En zo intensief als jij zelf wilt. Net wat jij fijn vindt.

Ontdek hier de coaches waar wij goede ervaringen mee hebben

De verschillen

Welk hulpmiddel is goed voor jou?

Nicotinevervangende middelen

 • Compleet assortiment op voorschrift (of betaald via onze webshop) te bestellen;

 • Verkrijgbaar als pleisters, kauwgom, zuigtabletten en sprays;

 • Kuur voor 8 tot 12 weken;

 • Ondersteunt het stapsgewijs afbouwen van nicotine;

 • Minder last van ontwenningsverschijnselen;

 • 1 volledige kuur per jaar vergoed met begeleiding.

Lees meer

Stoppen met roken-medicatie

 • Alleen op recept verkrijgbaar (vraag je huisarts);

 • Kuur tabletten voor 9 tot 12 weken;

 • Vermindert de behoefte om te roken en/of de ontwenningsverschijnselen;

 • Meer kans dat stoppen met roken lukt;

 • 1 volledige kuur per jaar volledig vergoed met begeleiding.

Lees meer

Veelgestelde vragen

De Nationale Apotheek is er voor jou als je stopt

De Nationale Apotheek is er voor jou als je stopt

Je zorgverzekeraar vergoedt 1 stoppoging per kalenderjaar. Voor de medicatie geldt als voorwaarde dat je al eerder een stoppoging met nicotinevervangende middelen hebt gedaan. Daarnaast is begeleiding van de stoppoging door een arts of coach een voorwaarde. Jij kiest de vorm die bij jou past, van persoonlijke coaching tot groepstrainingen, online of offline. Zowel voor nicotinevervangende middelen als voor stoppen met roken-medicatie is de vergoeding 100% als je ze bestelt bij De Nationale Apotheek. Je betaalt ook geen bijdrage vanuit je eigen risico.

Je kunt het altijd weer proberen. Laat je niet ontmoedigen. Gemiddeld zijn er 5 pogingen nodig om volledig te stoppen met roken. Heb je dit kalenderjaar al middelen vergoed gekregen door jouw zorgverzekeraar, dan kun je middelen bestellen op eigen rekening. Of meld je hier aan. Dan nemen wij contact met jou op zodra je je volgende poging vergoed kunt krijgen.

PostNL bezorgt voor ons via de brievenbus. Heb je ons geen toestemming gegeven om je stoppen met roken-medicatie via de brievenbus te leveren? Of is het te groot voor de brievenbus? Dan ontvang je het via pakketpost van GLS. Als wij jouw e-mailadres hebben, kun je pakket volgen via track & trace. Zorg je dat je thuis bent als de bezorger komt?

Als wij de informatie voor 16.00 uur compleet hebben, verzenden wij je bestelling de volgende werkdag. Je kunt dus meestal al na 1 werkdag starten.

Wij zijn de apotheek die stoppers steunt. Via ons zijn je nicotinevervangende middelen of stoppen met roken-medicatie altijd volledig vergoed, als je onder begeleiding stopt. Bij een andere apotheek krijg je waarschijnlijk maar een deel vergoed. Daarnaast zorgen wij ervoor dat je snel kunt starten en gemotiveerd blijft. Je kunt altijd bij ons terecht tijdens, maar ook na, je stoppoging.

Ja, dat kan heel makkelijk. Maak je profiel compleet tijdens je inschrijving. Dan kunnen wij jouw medicatie bewaken. Vertel je arts dat je staat ingeschreven bij De Nationale Apotheek. Wij ontvangen dan de recepten voor jou. Zo hoef jij niets te doen.

Mijn vraag staat hier niet bij

Stop jij nu met roken?

Maak het jezelf makkelijker. Kies voor begeleiding en regel je nicotinevervangende middelen of stoppen met roken-medicatie volledig vergoed via De Nationale Apotheek.

SMR-medicatie bestellenNicotinevervangers bestellen