• voor 17.00 uur besteld, volgende werkdag verzonden
  • gratis thuisbezorgd
  • via app bestellen
  • erkende openbare apotheek
  • voorkeursapotheek van VGZ en Zilveren Kruis

Regel jouw medicijnen met een app

Download de appOntdek de app
textintroductionright

Download de app en ervaar het gemak

Met de Nationale Apotheek-app is medicijnen bestellen, wijzigen, herhalen of stoppen in een paar tikken in de app geregeld. Voor jou, maar ook voor je kinderen, ouders of iemand anders voor wie je zorgt. Je hebt je actuele medicatieoverzicht altijd bij je. Handig voor op reis of bij een doktersbezoek.

Zo vraag je een nieuw medicijn aan

In 3 stappen geregeld

Stuur ons het recept

Vraag je arts het recept naar Nationale Apotheek te sturen. De gegevens die daarvoor nodig zijn, vind je hier. Heb je het recept meegekregen? Ga in de app naar Aanvragen en gebruik een foto van het recept om je medicijnen aan te vragen.

Wij bellen je

Binnen 1 werkdag bellen we je om de medicijnen door te spreken. Je ontvangt daarna nog een samenvatting met de belangrijkste informatie per e-mail.

Je ontvangt je medicijnen

Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, betekent de volgende werkdag verzonden. Je geeft in de app aan waar en wanneer we ze moeten bezorgen. Als het mag en kan, leveren we via de brievenbus. Dan hoef je er niet eens voor thuis te blijven. Kijk in de PostNL-app wanneer je de bezorger kunt verwachten.

Zo werkt het

Zo herhaal je een bestaand recept

Gebruik je je medicijnen af en toe?

Dus alleen als je klachten hebt? Klik in de app bij de medicatie op herhalen of maak een foto van het etiket. Als je recept niet meer geldig is, nemen wij contact op met je arts. Eén werkdag nadat wij het recept of de foto hebben ontvangen, versturen we je medicijnen.

Gebruik je je medicijnen op vaste momenten?

Zet de automatische herhaalservice aan in de app. Dan leveren wij je medicijnen op afgesproken momenten. Je zit nooit zonder. Ongeveer 10 dagen voordat je door je voorraad heen bent, ontvang je bericht dat je nieuwe voorraad eraan komt.

Gebruik je meerdere medicijnen op verschillende innamemomenten?

Met de medicijnrol heb je geen gedoe meer met een pillendoos. Je ontvangt je medicijnen in een apart zakje per innamemoment. Zo haal je je pillen nooit meer door elkaar.

Goed om te weten

Juist omdat wij een online apotheek zijn, hebben we meer tijd en aandacht voor jouw voorlichting

Wij vinden het leuk om jou beter te helpen

Wij vinden het leuk om jou beter te helpen

Veelgestelde vragen

Medicijnen zonder gedoe

Ik ben niet zo van de apps. Kan ik mij wel inschrijven?

Ja hoor, dat vinden we leuk. Meld je aan via dit formulier. Ben je meer van het bellen? Maak dan meteen een kennismakingsgesprek zodat we alles telefonisch met je regelen.

Ik ben mantelzorger voor mijn ouders. Kan ik ook hun medicijnen beheren?

Dat kan heel makkelijk via de Nationale Apotheek-app. Via 'Toegang delen' heb je inzicht in alle medicijnen van jou en de naasten voor wie je zorgt in één app.

Ontdek hoe het werkt

Bezorgt Nationale Apotheek ook bij mij?

Nationale Apotheek bezorgt in heel Nederland. Bij spoedmedicatie binnen 4 uur, met uitzondering van de Waddeneilanden. Altijd kosteloos.

Hoe ontvang ik mijn medicijnen?

Je maakt een account aan in de Nationale Apotheek-app en vraagt je arts je recepten voortaan digitaal naar Nationale Apotheek te sturen. Heb je een recept op papier gekregen? Upload het in de app of mail het ons. Wij versturen jouw medicatie de volgende werkdag. Via de PostNL-app weet je wanneer je de bezorger kunt verwachten. Spoedmedicatie leveren we op werkdagen binnen 4 uur (Waddeneilanden in overleg).

Stuur het originele recept wel nog even naar ons: Nationale Apotheek, Antwoordnummer 14049, 5126 ZS Gilze (postzegel niet nodig).

Kan ik een online apotheek vertrouwen?

Je kunt Nationale Apotheek vertrouwen. Zorgverzekeraars doen dat ook. Wij zijn zelfs de voorkeursapotheek van VGZ en Zilveren Kruis. Wij werken net als een traditionele apotheek bij jou om de hoek, maar dan modern. Online, als je wilt via een app. Lekker makkelijk. Niet voor niets kiezen al ruim 40.000 mensen voor Nationale Apotheek.

Waarom zou ik overstappen naar Nationale Apotheek?

Je stapt niet per se over. Je kunt tegelijkertijd bij meerdere apotheken ingeschreven staan. Vertel jouw voorschrijver dat Nationale Apotheek jouw medicijnen levert. Dan stuurt hij de recepten rechtstreeks naar ons en heb jij er geen omkijken naar.

Lees meer over onze overstapservice.

Kies jouw apotheek bewust

Je mag zelf kiezen wie jouw medicijnen levert. Probeer het eens via Nationale Apotheek. We zijn niet voor niets voorkeursapotheek van VGZ, Zilveren Kruis Bewuzt, IZA, IZZ, UMC en Ziezo. Ben je ergens anders verzekerd? Geen probleem. We werken samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. Je kunt je dus met een gerust hart bij ons inschrijven. Kies voor dezelfde medicijnen, maar dan makkelijk.

Download de appIk wil meer weten
Kies jouw apotheek bewust