06-09-2022

Nationale Apotheek steunt stoppers

Nu de zomervakantie achter ons ligt en de dagen korter worden, gaan we langzaamaan richting de herfst. En dus ook richting de maand oktober, sinds 2014 gebombardeerd tot ‘Stoptober’. Hét Nationale Stopmoment voor rokers, met als doel om voor altijd te stoppen. Maar waarom wachten tot oktober? September zou ook een mooi moment kunnen zijn. Hoe eerder hoe beter, toch?

Diensten | Stoppen met roken

Waarom ook alweer stoppen?

Jaarlijks overlijden meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. Stoppen heeft dus zin! Het heeft zowel effect op de korte als op de lange termijn. Het is niet alleen een belangrijke stap naar een gezond hart. Je voelt je ook fitter, hoest minder, ruikt en proeft beter, je krijgt een frissere adem en 'last but not least'… Je bespaart veel geld. Wil je nóg meer besparen? Dan is het een goed idee om te stoppen met roken ondersteund door Nationale Apotheek, dan wordt dit namelijk volledig vergoed, in combinatie met gedragsondersteuning.

Welk hulpmiddel is goed voor jou?

Nationale Apotheek weet dat stoppen lastig kan zijn en daarom steunen wij stoppers. Stoppen met roken doe je namelijk niet alleen. Bij de apotheek bij jou om de hoek worden nicotinevervangende middelen of stoppen-met-roken-pillen vrijwel nooit vergoed. Bij ons wel! Wij hebben afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars (m.u.v. Eucare), een flinke kostenbesparing dus! 

 

Soms is er wat meer hulp nodig dan alleen nicotinevervangers. Jouw huisarts of stoppen met roken coach bepaalt samen met jou welke hulpmiddelen het meest passend zijn. Om jouw kans van slagen te vergroten, kun je bij Nationale Apotheek stoppen met roken onder begeleiding van jouw huisarts of een stoppen-met-roken-coach. Als je je kuur bij ons bestelt, wordt dit één keer per jaar volledig vergoed. En gaat niet eens van je eigen risico af. Als kuur bieden wij alle nicotinevervangers, maar ook het receptgeneesmiddel waaronder Decigatan, hét geneesmiddel voor stoppen met roken. De werkzame stof cytisine is afkomstig uit de gouden regen plant. De kuur duurt slechts 25 dagen! En wordt gratis thuisbezorgd. Dat klinkt goed toch?

Lees meer over

Nationale Apotheek is er voor jou

Lukt het je niet om in één keer van de sigaretten af te blijven? Dat snappen wij. Gemiddeld zijn er meerdere pogingen nodig om helemaal te stoppen met roken. 

 

Wil je niet wachten op ‘Stoptober’ en nu al de knoop doorhakken om te stoppen met roken? Download dan nu de Nationale Apotheek App en meld je aan