• voor 17.00 uur besteld, volgende werkdag verzonden
  • gratis thuisbezorgd
  • via app bestellen
  • erkende openbare apotheek
  • voorkeursapotheek van VGZ en Zilveren Kruis

Met een gerust hart op reis

textintroductionright

Voor jou geen lange wachttijden bij de GGD en apotheek

Ga je op reis en wil je verantwoord op weg naar een (risico)gebied waarvoor je medicatie nodig hebt, vraag je arts het recept te sturen naar Nationale Apotheek, of kijk op thuisvaccinatie.nl. Wij leveren de medicatie kosteloos bij je thuis.

Zo makkelijk kan het zijn

Binnen 1 minuut geregeld

Jouw arts stuurt het recept naar Nationale Apotheek en wij verwerken de aanvraag.

Afgestemd met je arts

Wij controleren jouw aanvraag, bewaken jouw veiligheid en overleggen zo nodig met je arts.

Altijd persoonlijk advies

Krijg je het medicijn voor het eerst? Dan bellen we je om het gebruik door te spreken en je vragen te beantwoorden.

Gratis thuisbezorgd

Voor 17.00 uur besteld, is de volgende werkdag verzonden. Spoed? Wij leveren binnen 4 uur (m.u.v. Wadden).

Makkelijk herhalen

Via de app of met de automatische herhaalservice is een nieuwe voorraad zo geregeld.

Een bewuste keuze

Juist omdat wij een online apotheek zijn, hebben we meer tijd en echte aandacht voor jou.

Al ruim 40.000 Nederlanders kiezen voor het gemak van Nationale Apotheek

textintroductionright

Je regelt alles online. Waarom dan niet al je medicijnen?

Waarom zou je de rij gaan staan om je medicijnen op te halen? Bestel je medicijnen gewoon online, zoals je ook je boodschappen bestelt en laat bezorgen. Ook voor al je andere mediatie kun je bij Nationale Apotheek terecht. Ga voor gemak en ontvang je medicatie gewoon gratis thuis. Ervaar het gemak van online met de persoonlijke aandacht van een echte apotheek

Veelgestelde vragen

Medicijnen zonder gedoe

Wat is Malarone?

Als je naar een malariagebied reist, is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen malaria. Dit kan met Malarone, werkzame stof: proguanil met atovaquon. Dit kan helpen bij het voorkomen van malaria.

Neem het middel in tijdens een warme maaltijd of met een zuiveldrankje voor een betere opname. Begin de kuur een dag voordat je in het malariagebied aankomt en neem elke dag 1 dosis. Blijf dit doen tot 7 dagen nadat je het gebied hebt verlaten. Als je een aanval van malaria hebt, moet je de kuur volgen met een hoge dosis gedurende 3 dagen.

Vergeet niet om altijd muggenbeten te voorkomen door bedekkende kleding te dragen, DEET te gebruiken en een klamboe te gebruiken.

Wat is Azitromycine?

Azitromycine is een antibioticum dat wordt voorgeschreven als je last hebt van ernstige reizigersdiarree.

Reizigersdiarree is een infectie van het maagdarmkanaal die ontstaat tijdens of direct na een reis. Vaak wordt deze infectie veroorzaakt door een bacterie, in mindere mate door een parasiet. De ontsteking leidt vaak tot diarree, misselijkheid, braken, buikpijn en soms koorts.

Je dient Azitromycine 1 keer per dag in te nemen bij eerst ongevormde ontlasting. De kuur bestaat uit 3 dagen die volledig afgemaakt dienen te worden. Je mag het eventueel met voedsel innemen.

Wat is Diamox?

Diamox (werkzame stof: Acetazolamide) wordt gebruikt ter bestrijding van hoogteziekte en soms ook om hoogteziekte te voorkomen.

Acetazolamide heeft effect op de hoeveelheid water en zouten in het lichaam. Door dit effect kan acetazolamide helpen de verschijnselen van hoogteziekte, als hoofdpijn, slechte eetlust, misselijkheid, slapeloosheid, duizeligheid, vermoeidheid, vochtophopingen rond de enkels en verminderde aanmaak van urine te verminderen. 

Gebruik acetazolamide bij de eerste symptomen van hoogteziekte gedurende 3 dagen, of korter als je afdaalt. Neem 2 keer per dag 1 tablet in (ochtend en namiddag). Stijg niet verder bij opkomen eerste symptomen en daal af als de symptomen niet afnemen ondanks de medicatie.

Bezorgt Nationale Apotheek ook bij mij?

Nationale Apotheek bezorgt in heel Nederland. Bij spoedmedicatie binnen 4 uur, met uitzondering van de Waddeneilanden. Altijd kosteloos.

Hoe ontvang ik mijn medicijnen?

Je maakt een account aan in de Nationale Apotheek-app en vraagt je arts je recepten voortaan digitaal naar Nationale Apotheek te sturen. Heb je een recept op papier gekregen? Upload het in de app of mail het ons. Wij versturen jouw medicatie de volgende werkdag. Via de PostNL-app weet je wanneer je de bezorger kunt verwachten. Spoedmedicatie leveren we op werkdagen binnen 4 uur (Waddeneilanden in overleg).

Stuur het originele recept wel nog even naar ons: Nationale Apotheek, Antwoordnummer 14049, 5126 ZS Gilze (postzegel niet nodig).

Kan ik een online apotheek vertrouwen?

Je kunt Nationale Apotheek vertrouwen. Zorgverzekeraars doen dat ook. Wij zijn zelfs de voorkeursapotheek van VGZ en Zilveren Kruis. Wij werken net als een traditionele apotheek bij jou om de hoek, maar dan modern. Online, als je wilt via een app. Lekker makkelijk. Niet voor niets kiezen al ruim 40.000 mensen voor Nationale Apotheek.

Waarom zou ik overstappen naar Nationale Apotheek?

Je stapt niet per se over. Je kunt tegelijkertijd bij meerdere apotheken ingeschreven staan. Vertel jouw voorschrijver dat Nationale Apotheek jouw medicijnen levert. Dan stuurt hij de recepten rechtstreeks naar ons en heb jij er geen omkijken naar.

Lees meer over onze overstapservice.

Download de app en ervaar het gemak

Met de Nationale Apotheek-app is medicijnen bestellen, wijzigen, herhalen of stoppen in een paar tikken in de app geregeld. Voor jou, maar ook voor je kinderen, ouders of iemand anders voor wie je zorgt. Je hebt je actuele medicatieoverzicht altijd bij je. Handig voor op reis of bij een doktersbezoek.

Download de appIk wil meer weten
Download de app en ervaar het gemak