• voor 17.00 uur besteld, volgende werkdag verzonden
  • gratis thuisbezorgd
  • via app bestellen
  • erkende openbare apotheek
  • voorkeursapotheek van VGZ en Zilveren Kruis

Merkwissel

textintroductionright

Soms krijg je een ander merk medicijn dan je gewend bent

Bijvoorbeeld omdat het merk dat je gewend bent niet (meer) leverbaar is. Of omdat we het niet mogen leveren volgens het voorkeursbeleid van jouw zorgverzekeraar. Wij leveren je dan hetzelfde medicijn, maar van een ander merk.

Dezelfde werking en kwaliteit

Het medicijn en/of de verpakking ziet er anders uit, maar het voldoet aan het recept van jouw arts. Het medicijn heeft dezelfde werkzame stoffen en kwaliteit. Alle medicijnen uit onze apotheek voldoen aan strenge Europese kwaliteitseisen.

Voorkeursbeleid van jouw zorgverzekeraar

Om de kosten van medicijnen laag te houden, hanteren zorgverzekeraars een voorkeursbeleid (of preferentiebeleid). Jouw zorgverzekeraar heeft een merk van een bepaald medicijn gekozen als voorkeursmedicijn. Dit voorkeursmedicijn heeft dezelfde werking als de andere merken, maar is het goedkoopste medicijn in zijn soort. Wij leveren jou dit medicijn omdat je zorgverzekeraar alleen dit medicijn vergoed.

Zo wissel je van merk

Gebruik nooit twee merken door elkaar. Daarom raden wij je aan eerst je oude voorraad op te maken. Start daarna pas met het nieuwe merk. Je lichaam heeft soms tijd nodig om te wennen aan het nieuwe merk. Lukt het wennen niet of merk je grote verschillen? Neem dan contact met ons op.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Over jouw medicijnwissel

Hoe weet ik zeker dat ik het juiste medicijn heb gekregen?

Wij controleren altijd of je het voorgeschreven medicijn veilig kunt gebruiken. Dat noemen we medicatiebewaking. Op de verpakking van jouw medicijn zit een etiket. Je kunt zelf controleren of dit medicijn voor jou is voorgeschreven. Jouw naam en geboortedatum moeten erop staan, net als de werkzame stof en het voorgeschreven gebruik. Heb je toch nog twijfels? Bel ons gerust even. We zijn er voor je.

Ik ben niet tevreden over het nieuwe merk. Wat kan ik doen?

Wat vervelend dat je niet tevreden bent. Het kan even duren voordat je lichaam is gewend aan het nieuwe merk. Lukt het wennen niet of merk je grote verschillen? Neem contact met ons op. We helpen je graag.

Ik wil per se het merk dat ik gewend ben gebruiken. Hoe regel ik dat?

Je kunt het merkmedicijn zelf betalen. Je krijgt het dan niet vergoed door je zorgverzekeraar. Deze kosten tellen niet mee voor het eigen risico.

Als jouw arts en apotheker vaststellen dat er een medische noodzaak is, kunnen wij soms wel het merkmedicijn vergoed leveren. Neem hiervoor contact op met je arts en je zorgverzekeraar.

Makkelijk jouw medicijnen herhalen?

Via jouw medicatieoverzicht in de Nationale Apotheek-app laat je in een paar kliks een nieuwe voorraad thuis bezorgen. Wij regelen het herhaalrecept met jouw arts. Wil je dat wij jouw voorraad automatisch elke 3 maanden bij je leveren? Zet dan in de app de automatische herhaalservice aan.

Over de appOver de herhaalservice