PrEP-zorg via ZIZ

Naar ZIZ
ZIZ biedt een compleet aanbod aan PrEP-zorg voor mensen die graag PrEP willen gebruiken.
textintroductionright

Snel starten met PrEP

Toegankelijke zorg voor iedereen

Helaas wordt het gebruik van PrEP niet vergoed door zorgverzekeraars. Ook is er altijd een recept nodig om deze medicatie voor te schrijven. Voordat PrEP kan worden voorgeschreven, moet de nierfunctie goed zijn en een soa en hiv worden uitgesloten. Dit kost huisartsen veel tijd en vaak zien we dat praktijken PrEP-zorg niet aanbieden. Door de juiste samenwerkingen tussen Nationale Apotheek, ZIZ, GGD'en en (huis)artsen kan er snel effectieve zorg worden geleverd. De kosten kunnen worden verlaagd en het proces rondom het verkrijgen van PrEP is eenvoudiger.

ZIZ & Nationale Apotheek

De samenwerking tussen ZIZ en Nationale Apotheek heeft als doel om zoveel mogelijk mensen te helpen met het gebruik van PrEP en hiermee het aantal hiv-besmettingen in Nederland omlaag te krijgen. PrEP is een belangrijk medicijn om hiv te voorkomen en het is een mooi onderdeel van de complete zorgverlening die ZIZ aanbiedt. PrEP en eventuele andere benodigde medicatie vanuit ZIZ wordt discreet verzonden vanuit Nationale Apotheek. De bezorging van medicijnen kan via een track en trace-code worden gevolgd. Verzendkosten zijn altijd gratis.  

PrEP bestellen

Bestel jouw PrEP snel via ZIZ. In samenwerking met Nationale Apotheek wordt de PrEP anoniem bij je thuisbezorgd, zonder verzendkosten. Doe het online consult van ZIZ om PrEP te bestellen.

PrEP direct via Nationale Apotheek bestellen? Vraag je voorschrijver om het recept naar onze apotheek te sturen. Heb je al een recept ontvangen? Deze upload je makkelijk via de Nationale Apotheek-app of mail ons.

Vanuit onze online apotheek staan we klaar voor alle zorgprofessionals en klanten.

Wij zijn er voor jou en jouw patiënt

Vanuit onze online apotheek staan we klaar voor alle zorgprofessionals en klanten. Ons apothekersteam beantwoord vragen via de telefoon, e-mail of chat. We staan altijd open voor intercollegiaal overleg of persoonlijk advies over medicatie. Met een betrouwbare service en zorgvuldige medicatiebewaking werken we aan een zo goed mogelijke dienstverlening voor onze klanten.