• Op werkdagen vóór 17.00 uur recept ontvangen, dezelfde dag verzonden
  • Gratis thuisbezorgd
  • Beoordeeld met een 8,2 op ZorgkaartNederland
  • Aanbevolen door CZ, Just, VGZ en Zilveren Kruis
Op werkdagen vóór 17.00 uur recept ontvangen, dezelfde dag verzonden

21-05-2024

De week van de schildklier is begonnen

Schildklierorganisatie Nederland viert de week van de schildklier op 21 tot en met 25 mei 2024.

Laatst bijgewerkt op 12-06-2025

Het zal je schildklier maar zijn!

Tijdens de Week van de schildklier van 21 t/m 25 mei vraagt Schildklier Organisatie Nederland (SON) meer aandacht voor de schildklier. In Nederland hebben ruim 700.000 mensen te maken met schildklierproblemen. Veel schildklieraandoeningen zijn erg zeldzaam. De verwachting is dat er nog ruim 200.000 mensen meer zijn, die (nog) geen juiste diagnose hebben gekregen.

In onze schildklier kunnen allerlei verschillende problemen ontstaan. Deze problemen kunnen ook nog eens in verschillende gradaties voorkomen. Met relatief aspecifieke symptomen is het niet altijd meteen duidelijk dat bepaalde klachten te maken hebben met de schildklier. Heb je een schildklieraandoening? Dan kan dit een grote impact hebben op je gezondheid en mentale welzijn. 


SchildkierNL

SchildkierNL maakt zich sterk voor alle schildklier- en bijschildklierpatiënten in Nederland. Je kunt er terecht voor informatie en advies. De ervaringsdeskundige vrijwilligers staan klaar om anderen te helpen met het beantwoorden van vragen en het delen van hun verhaal. SchildkierNL organiseert van 21 t/m 25 mei diverse activiteiten voor de Week van de schildklier.


SchildkierNL zet zich in voor iedereen met een schildklier- of bijschildklieraandoening in Nederland en biedt betrouwbare informatie en advies.


Wat is er te doen tijdens de week van de schildklier?

  • Neem deel aan (online) informatiebijeenkomsten. Bekijk de activiteiten agenda

  • Maak kennis met ervaringsdeskundige vrijwilligers bij de informatiestands in 20 ziekenhuizen door het hele land: van Tilburg tot Rotterdam en van Terneuzen tot Leeuwarden. 

  • De Schildkliertelefoon is tijdens extra openingsuren te bereiken. Via de Schildkliertelefoon biedt een ervaringsdeskundige vrijwilliger een luisterend oor. De vrijwilliger heeft speciale trainingen gevolgd en weet dus veel over de schildklier. Je kunt er met een gerust hart terecht met al je vragen.  

  • Lees en bekijk ervaringsverhalen van schildklierpatiënten via de website van SchildkierNL. 


Meer weten over de schildklier?

Wist je dat onze collega Esther Hartsink vrijwilliger is bij SchildkierNL? Ze heeft zelf een (bij)schildklieraandoening en weet veel over de schildklier en bijschildklieren. In haar werk hoopt ze anderen te helpen door het delen van haar ervaring en het geven van advies. Meer weten over de schildklier? Lees dan verder op onze kennisbank. Wil je meer weten over (bij)schildklieraandoeningen en ervaringen van anderen lezen? Ga naar de website van SchildkierNL voor meer informatie, advies en steun.