Tijdelijke leveringsproblemen Champix

Hier lees je de antwoorden op veelgestelde vragen

Voorlopig geen leveringen Champix

Op dit moment zijn er leveringsproblemen bij de fabrikant van Champix. Er is op dit moment in Europa geen voorraad meer beschikbaar van deze medicatie. Begonnen stoppers ontvangen een beperkte vervolglevering. Nieuwe aanvragen voor Champix plaatsen wij op een wachtlijst. Zodra wij een voorraad ontvangen, leveren wij eerst aan de personen op de wachtlijst.

Veelgestelde vragen

Over de leveringsproblemen met Champix

Over de leveringsproblemen met Champix

We hebben op dit moment geen zicht wanneer wij een voorraad Champix kunnen verwachten. Eerder hadden wij de hoop dat wij vanaf half juli weer konden leveren. Helaas ziet het ernaar uit dat de leveringsproblemen bij Pfizer nog een tijdje gaan duren. We vinden het vervelend dat we je niet meer duidelijkheid kunnen geven.

We raden je aan om met je behandelaar te overleggen wat je het beste kunt doen. Er zijn alternatieven beschikbaar, zoals nicotinevervangende middelen (pleisters, kauwgom, tabletten) of andere stoppen met roken-medicatie. Deze worden ook vergoed door jouw zorgverzekeraar, als je wordt begeleid door je huisarts of coach. Jouw behandelaar kan beoordelen of de alternatieve medicatie eventueel voor jou geschikt is en een recept uitschrijven.

We kunnen jouw naam op de wachtlijst plaatsen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Vraag je behandelaar de aanvraag naar ons te sturen of stuur het zelf naar smr@nationale-apotheek.nl. Zodra wij voorraad hebben, sturen we de kuur naar je toe. We houden je per e-mail op de hoogte. Zorg er dus alsjeblieft voor dat jouw e-mailadres bij ons bekend is. Mail jouw e-mailadres met je naam en geboortedatum naar smr@nationale-apotheek.nl.

Nieuwe aanvragen voor Champix plaatsen wij op de wachtlijst. Als je je kuur al hebt ontvangen, kun je gewoon starten. Hou er wel rekening mee dat we nog maar een beperkte voorraad Champix hebben. Om ervoor te zorgen dat vrijwel alle begonnen stoppers hun kuur kunnen voortzetten, hebben wij ervoor gekozen om de aanwezige voorraad Champix eerlijk te verdelen. Bij de tweede levering ontvang je 2 doosjes in plaats van 3 doosjes Champix. Ervaring leert dat stoppers het laatste doosje Champix niet altijd nodig hebben om de kuur succesvol af te ronden.

Om ervoor te zorgen dat vrijwel alle begonnen stoppers hun kuur kunnen voortzetten, hebben wij ervoor gekozen om de aanwezige voorraad Champix eerlijk te verdelen. Bij de tweede levering ontvang je 2 doosjes in plaats van 3 doosjes Champix. Hiermee kun je de kuur afmaken. Ervaring leert dat stoppers het laatste doosje Champix niet altijd nodig hebben om de kuur succesvol af te ronden.

Als je het laatste doosje wilt ontvangen, kun je ons mailen. Wij plaatsen jouw naam dan op de wachtlijst.

Wij leveren volgens het voorschrift van je arts en de afspraken met je zorgverzekeraar. Voor de stoppen met roken-kuur betekent dat meestal twee leveringen. Door de Europese leveringsproblemen van Champix hebben wij nog maar een beperkte voorraad. Om ervoor te zorgen dat vrijwel alle begonnen stoppers hun kuur kunnen voortzetten, hebben wij ervoor gekozen om de aanwezige voorraad Champix eerlijk te verdelen. Bij de tweede levering ontvang je 2 doosjes in plaats van 3 doosjes Champix. Hiermee kun je de kuur afmaken. Ervaring leert dat stoppers het laatste doosje Champix niet altijd nodig hebben om de kuur succesvol af te ronden.

Als je het laatste doosje wilt ontvangen, kun je ons mailen op smr@nationale-apotheek.nl. Wij plaatsen jouw naam dan op de wachtlijst.

Op dit moment hebben we geen zicht op een nieuwe levering. Het ziet er wel naar uit dat de leveringsproblemen bij Pfizer, de fabrikant van Champix, voorlopig aanhouden. Als je met je naam en e-mailadres op de wachtlijst staat, houden we je op de hoogte.

Er zijn alternatieven beschikbaar, zoals nicotinevervangende middelen (pleisters, kauwgom, tabletten) of andere stoppen met roken-medicatie. Deze worden ook vergoed door jouw zorgverzekeraar, als je wordt begeleid door je huisarts of coach. We raden je aan om met je behandelaar te overleggen wat je het beste kunt doen. Jouw behandelaar kan beoordelen of de alternatieve medicatie eventueel voor jou geschikt is en zo nodig een recept uitschrijven.

Ja, we kunnen jouw naam op de wachtlijst plaatsen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Vraag je behandelaar de aanvraag naar ons te sturen of stuur het zelf naar smr@nationale-apotheek.nl. Zodra wij voorraad hebben, sturen we de kuur naar je toe.

Wij kunnen nicotinevervangende middelen leveren. We raden je aan om met je behandelaar te overleggen wat je het beste kunt doen.

Pfizer, de fabrikant van Champix, heeft huisartsen en apotheken op 18 juni 2021 geïnformeerd.

Mijn vraag staat hier niet bij

Bestel jouw stoppen met roken kuur bij De Nationale Apotheek

Nicotinevervangende middelen of stoppen met roken-pillen worden via de lokale apotheek vrijwel nooit volledig vergoed. Bij ons wel. Wij hebben voor stoppen met roken afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars (met uitzondering van Eucare). Je bespaart via ons zo’n € 100 tot € 230, want dat kost een stoppoging. Plus natuurlijk je besparing omdat je geen sigaretten meer koopt.

Mijn kuur bestellenMeer informatie