Automatische herhaalservice

Jouw voorraad medicijnen automatisch geleverd

Jij zit nooit meer zonder

Wij kunnen medicatie die je langdurig gebruikt automatisch elke 3 maanden aan je leveren. Ongeveer 10 dagen voordat je voorraad op is, ontvang je automatisch van ons een nieuwe voorraad. Hiervoor hoef je ons niet te bellen. Je krijgt automatisch bericht zodra je nieuwe voorraad wordt verzonden.

Voor jouw langdurige medicijnen

De herhaalservice is alleen mogelijk als je het medicijn al vaker hebt gekregen en het voor een langere periode moet innemen. Denk aan maagzuurremmers, cholesterolverlagers, anticonceptie of andere chronische herhaalmedicatie.

Neem de regie via onze app

In De Nationale Apotheek-app zie je in je medicatieoverzicht welke medicijnen in de herhaalservice zitten. Die zijn gemarkeerd met het label ‘herhaalservice’. Je kunt per geneesmiddel aangeven of je ze wel of niet automatisch wilt ontvangen. Je ontvangt van ons bericht als deze service niet mogelijk is voor deze medicatie.

Herhaalservice wijzigen of stoppen

Graag ontvangen wij het nieuwe recept of stoprecept direct van je arts. De gegevens die jouw voorschrijver hiervoor nodig heeft, vind je bij contact. Heb je het recept zelf meegekregen? Upload een foto of mail het ons. Zonder recept kun je via het medicatieoverzicht in De Nationale Apotheek-app het snelst de herhaalservice wijzigen of stoppen. Natuurlijk mag je ook een mailtje sturen naar medicatie@nationale-apotheek.nl.

Goed om te weten

De herhaalservice is niet mogelijk voor:

  • medicijnen die voor de eerste keer (eerste uitgifte) worden uitgegeven

  • zalven en crèmes

  • opiaten (sterke pijnstillers)

  • benzodiazepines (slaap- of angstmedicatie)

  • korte medicijnkuurtjes

  • middelen zonder vast verbruik

  • (oog/oor/neus)druppels in flesjes


Deze medicatie kun je wel gewoon opnieuw aanvragen, maar kunnen/mogen wij niet automatisch herhalen.

Apotheek in je broekzak

Download De Nationale Apotheek-app voor iOS of Android.

Ontdek op Google PlayDownload in de Apple Store
Apotheek in je broekzak