Stoppen met roken met Zyban

Op dit moment zijn er leveringsproblemen bij de fabrikant van Zyban. Er is op dit moment in Europa geen voorraad meer beschikbaar van deze medicatie. Bekijk de veelgestelde vragen over de leveringsproblemen met Zyban onderaan deze pagina. Staat je vraag er niet tussen of heb je een andere vraag, neem dan gerust contact met ons op.

Onze contactgegevens

Gebruik Zyban bij het stoppen met roken

Vanwege de mogelijke ontwenningsverschijnselen die je krijgt, kan het stoppen met roken extreem moeilijk zijn. Verstokte rokers die soms al meerdere stoppogingen hebben gedaan, hebben vaak hulp nodig. Dit kan in de vorm van persoonlijke begeleiding zijn van een coach of een huisarts, maar ook door middel van nicotinevervangende middelen of medicijnen. Wanneer je naar een huisarts gaat en deze klasseert jou als iemand die veel moeite heeft met stoppen, dan kan Zyban voorgeschreven worden. Dit medicijn kan je helpen om de behoefte aan een sigaret te verminderen en om ontwenningsverschijnselen te verminderen.

Lifestyle-man-sigaret-doorbreken

Hoe Zyban helpt bij het met roken stoppen?


Hoewel Zyban veel wordt voorgeschreven door huisartsen bij het stoppen met roken, is het alleen succesvol als je ook echt zelf wilt stoppen met roken. De werkzame stof in Zyban is bupropion. Deze stof vermindert de behoefte om te roken, verbetert de stemming en maakt je rustig. Als je gestopt bent, dan ben je snel prikkelbaar. Ook houd je nog last van geestelijke afhankelijkheid. Dit houdt in dat je dan wel gestopt bent, maar je kunt nog maar lastig wennen aan de gewoonte van het niet roken. Denk aan het standaard sigaretje bij de koffie, bij stress of tijdens een feestje. 


Stoppen met roken? Zyban bestel je bij Nationale Apotheek


Wil jij stoppen met roken? Zyban kan een goed hulpmiddel zijn om het stoppen met roken makkelijker vol te houden. Zyban is alleen op recept verkrijgbaar via je (huis)arts. Als jij je stoppen met roken-kuur bij Nationale Apotheek bestelt, dan hoef je zelf niets te betalen. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Wij declareren de kosten bij je zorgverzekeraar. Vraag je begeleider om het recept of LAN-formulier naar ons te sturen of vraag het zelf aan en krijg de kuur gratis thuisbezorgd.

Gratis kuur bestellen

Veelgestelde vragen

Over de leveringsproblemen met Zyban

Over de leveringsproblemen met Zyban

We hebben op dit moment geen zicht wanneer wij een voorraad Zyban kunnen verwachten. Het ziet ernaar uit dat de leveringsproblemen bij Pfizer nog een tijd gaan duren. We vinden het vervelend dat we je niet meer duidelijkheid kunnen geven.

We raden je aan om met je behandelaar te overleggen wat je het beste kunt doen. Er zijn alternatieven beschikbaar, zoals nicotinevervangende middelen (pleisters, kauwgom, tabletten) of andere stoppen met roken-medicatie. Deze worden ook vergoed door jouw zorgverzekeraar, als je wordt begeleid door je (huis)arts of coach. Jouw behandelaar kan beoordelen of de alternatieve medicatie eventueel voor jou geschikt is en een recept uitschrijven.

Het ziet ernaar uit dat Zyban langere tijd niet op voorraad gaat zijn. Wij raden je aan voor een alternatieve kuur te kiezen. Als je per se Zyban wilt gebruiken, kun je deze kuur bij ons aanvragen zodra de leveringsproblemen voorbij zijn.

Wij hebben niet genoeg voorraad Zyban en kunnen op dit moment deze kuur niet leveren.

Op dit moment hebben we geen zicht op een nieuwe levering. Het ziet er wel naar uit dat de leveringsproblemen bij Pfizer, de fabrikant van Zyban, voorlopig aanhouden.

Er zijn alternatieven beschikbaar, zoals nicotinevervangende middelen (pleisters, kauwgom, tabletten) of andere stoppen met roken-medicatie. Deze worden ook vergoed door jouw zorgverzekeraar, als je wordt begeleid door je huisarts of coach. We raden je aan om met je behandelaar te overleggen wat je het beste kunt doen. Jouw behandelaar kan beoordelen of de alternatieve medicatie eventueel voor jou geschikt is en zo nodig een recept uitschrijven.

Wij kunnen alternatieve nicotinevervangende middelen leveren. We raden je aan om met je behandelaar te overleggen wat je het beste kunt doen.

Pfizer, de fabrikant van Zyban, heeft huisartsen en apotheken op 7 november 2022 geïnformeerd.

Stop nu met roken, het is gratis

Kies voor stoppen met roken-medicatie volledig vergoed via Nationale Apotheek.
Heb je dit jaar al een stoppoging gehad? Of wil je geen begeleiding? Bestel dan nicotine vervangende middelen in onze shop.

Gratis kuur bestellenDe voorwaarden