• voor 17.00 uur besteld, volgende werkdag verzonden
  • gratis thuisbezorgd
  • via app bestellen
  • erkende openbare apotheek
  • voorkeursapotheek van VGZ en Zilveren Kruis

De Rookvrije Huisartsenpraktijk

De mogelijkheden voor jouw praktijk

Gaan we samen voor een rookvrije huisartsenpraktijk? Ontdek hoe Nationale Apotheek je kan ondersteunen in het motiveren en begeleiden van jouw patiënten om te stoppen met roken

  • Plannen. Onze accountmanager helpt jouw praktijk graag met persoonlijk advies en een plan van aanpak om jouw praktijk rookvrij te krijgen.  

  • Communiceren. Versturen van brieven of e-mails naar jouw patiënten om ze aan te moedigen te stoppen met roken. Ook kunnen we communicatiemiddelen leveren voor in de wachtkamer, zoals posters, flyers of informatiebrochures.  

  • Samenwerken. Indien je zelf geen capaciteit hebt om patiënten te ondersteunen in het stopproces, kun je ze makkelijk doorsturen naar een coachingsbureau. Jij bepaalt met welk bureau je graag wilt samenwerken. 

Neem contact op

Wil jij met jouw praktijk de samenwerking aangaan? Neem gerust contact op met onze accountmanager Michaël Bosch. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw praktijk rookvrij te maken. 

Bel Michaël via 06 48 40 02 42 of mail naar michael.bosch@nationale-apotheek.nl

Ook kun je hieronder je gegevens achterlaten. Michaël neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Veelgestelde vragen

Over de Rookvrije Huisartsenpraktijk

Waarom is de Rookvrije Huisartsenpraktijk succesvol?

Het succes van dit initiatief zit in de persoonlijke begeleiding van patiënten, door jou of professionele coaches als je daarvoor kiest. De combinatie van gedragsbegeleiding en eventuele ondersteunende hulpmiddelen, zoals nicotinevervangers en stoppen met roken-medicatie, biedt een hogere slagingskans voor jouw patiënt om succesvol te stoppen. 
 
De gespecialiseerde coachingsbureaus pakken de lichamelijke én geestelijke rookverslaving stap voor stap aan. Door de combinatie van professionele begeleiding en de juiste middelen is het makkelijker voor de patiënt om de stap te nemen naar een rookvrij leven.  

Het initiatief kost jouw praktijk geen extra tijd en jouw patiënten (meestal) geen extra geld. Eén keer per kalenderjaar wordt namelijk de volledige stoppoging voor patiënten door iedere zorgverzekeraar vergoed via Nationale Apotheek. Dit is inclusief gratis begeleiding en gratis middelen (nicotinevervangers of stoppen met roken-medicatie). 

Welke partijen ondersteunen dit initiatief?

De Rookvrije Huisartsenpraktijk is een initiatief van Nationale Apotheek en een aantal gerenommeerde coachingsbureaus. Lees meer over de stoppen met roken-coaches waar we mee samenwerken. 

Ik wil graag meedoen. Wat moet ik doen?

Neem contact op met onze accountmanager Michaël Bosch. Samen gaan we in gesprek over de mogelijkheden om jouw huisartsenpraktijk rookvrij te krijgen. Michaël is bereikbaar via telefoon: 06 48 40 02 42 of e-mail: michael.bosch@nationale-apotheek.nl

Waarom zou ik als praktijk(ondersteuner) mee willen doen?

Als zorgprofessional heb je een sleutelrol in het motiveren van patiënten richting een rookvrij leven. We moedigen je aan om de verantwoordelijkheid te nemen om rokers van hun verslaving af te helpen. Met jouw steun stimuleer je patiënten om het moeilijke stopproces aan te gaan. Je helpt patiënten gezonder te worden en als het ze lukt om te stoppen, kunnen veel kwalen voorkomen worden.  

Waarom zijn patiënten gemotiveerd om te stoppen met roken via Nationale Apotheek?

Via Nationale Apotheek wordt stoppen met roken één keer per kalenderjaar volledig vergoed. We werken samen met iedere zorgverzekeraar. Patiënten hoeven ook geen eigen risico te betalen. Een voorwaarde voor de stoppen met roken-vergoeding is dat patiënten begeleid worden door een huisarts, praktijkondersteuner of erkende stoppen met roken-coach. De mogelijkheid om gratis te stoppen verlaagt de drempel om het eens te proberen. In samenwerking met huisartsen(praktijken) en stoppen met roken-coaches bieden we snelle en passende begeleiding om patiënten te ondersteunen in het stopproces. Middelen zoals nicotinevervangers en stoppen met roken-medicatie worden door Nationale Apotheek gratis thuisbezorgd.