Champix (varenicline)

De werkzame stof varenicline in het stoppen met roken-medicijn Champix helpt ontwenningsverschijnselen te verminderen.
textintroductionright

Champix niet meer leverbaar

Champix is uit de handel genomen en is hierdoor helaas niet meer leverbaar. In heel Europa is er geen voorraad meer beschikbaar. Er zijn wel alternatieven te verkrijgen, waardoor jij toch gebruik kunt maken van medicatie bij het stoppen met roken.

Alternatieven voor Champix

Er zijn een aantal alternatieve opties aan stoppen met roken-medicatie verkrijgbaar, waaronder Decigatan, Zyban en Nortrilen. Ook kun je verschillende soorten nicotinevervangers gebruiken om te stoppen met roken. Overleg met jouw huisarts, praktijkondersteuner of stoppen met roken-coach welke opties aan stoppen met roken-medicatie of nicotinevervangers het beste zijn voor jou.

De ervaring leert dat stoppen met roken-middelen het beste werken als de stopper goed gemotiveerd is om daadwerkelijk te stoppen.

Laat je begeleiden

De ervaring leert dat stoppen met roken-middelen het beste werken als de stopper goed gemotiveerd is om daadwerkelijk te stoppen. Daarom moedigen we stoppers aan om zich altijd te laten begeleiden door een huisarts, praktijkondersteuner of stoppen met roken-coach. De combinatie van coaching en de juiste middelen, zoals stoppen met roken-medicatie, levert vaak het meeste succes op. Laat jij je begeleiden tijdens jouw stopproces? Dan worden alle stoppen met roken-middelen één keer per kalenderjaar volledig vergoed via Nationale Apotheek.

Kies jouw stoppen met roken-coach