Leveringsproblemen Champix

Op dit moment zijn er leveringsproblemen bij de fabrikant van Champix. Er is op dit moment in Europa geen voorraad meer beschikbaar van deze medicatie. Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Over de leveringsproblemen met Champix

Over de leveringsproblemen met Champix

We hebben op dit moment geen zicht wanneer wij een voorraad Champix kunnen verwachten. Het ziet ernaar uit dat de leveringsproblemen bij Pfizer nog een tijd gaan duren. We vinden het vervelend dat we je niet meer duidelijkheid kunnen geven.

We raden je aan om met je behandelaar te overleggen wat je het beste kunt doen. Er zijn alternatieven beschikbaar, zoals nicotinevervangende middelen (pleisters, kauwgom, zuigtabletten) of andere stoppen met roken-medicatie. Deze worden ook vergoed door jouw zorgverzekeraar, als je wordt begeleid door je (huis)arts of coach. Jouw behandelaar kan beoordelen of de alternatieve medicatie eventueel voor jou geschikt is en een recept uitschrijven.

Het ziet ernaar uit dat Champix langere tijd niet op voorraad gaat zijn. Wij raden je aan voor een alternatieve kuur te kiezen. Als je per se Champix wilt gebruiken, kun je deze kuur bij ons aanvragen zodra de leveringsproblemen voorbij zijn.

Wij hebben geen voorraad Champix en kunnen op dit moment deze kuur niet leveren.

Op dit moment hebben we geen zicht op een nieuwe levering. Het ziet er wel naar uit dat de leveringsproblemen bij Pfizer, de fabrikant van Champix, voorlopig aanhouden.

Er zijn alternatieven beschikbaar, zoals nicotinevervangende middelen (pleisters, kauwgom, zuigtabletten) of andere stoppen met roken-medicatie. Deze worden ook vergoed door jouw zorgverzekeraar, als je wordt begeleid door je (huis)arts of coach. We raden je aan om met je behandelaar te overleggen wat je het beste kunt doen. Jouw behandelaar kan beoordelen of de alternatieve medicatie eventueel voor jou geschikt is en zo nodig een recept uitschrijven.

Wij kunnen nicotinevervangende middelen leveren. We raden je aan om met je behandelaar te overleggen wat je het beste kunt doen.

Pfizer, de fabrikant van Champix, heeft huisartsen en apotheken op 18 juni 2021 geïnformeerd.

Bestel jouw stoppen met roken kuur bij Nationale Apotheek

Nicotinevervangende middelen of stoppen met roken-pillen worden via de lokale apotheek vrijwel nooit volledig vergoed. Bij ons wel. Wij hebben voor stoppen met roken afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars. Je bespaart via ons zo’n €100 tot €230, want dat kost een stoppoging. Plus natuurlijk je besparing omdat je geen sigaretten meer koopt.

Gratis kuur bestellenVoorwaarden vergoeding