• voor 17.00 uur besteld, volgende werkdag verzonden
  • gratis thuisbezorgd
  • via app bestellen
  • erkende openbare apotheek
  • voorkeursapotheek van VGZ en Zilveren Kruis

De Pil Express voor Zilveren Kruis-verzekerden

Download de app

Daarom jouw anticonceptie via Nationale Apotheek

Binnen 1 minuut besteld

Vraag je (huis)arts het recept naar Nationale Apotheek te sturen. Of upload een foto van het recept of etiket op het doosje in de Nationale Apotheek-app.

Gratis thuisbezorgd

Voor 17.00 uur besteld, betekent de volgende werkdag verzonden. Als het past en mag van jou, leveren we het via de brievenbus. Dan hoef je er niet eens voor thuis te blijven.

Nergens goedkoper

Als het kan leveren we de pil voor 1 jaar. Dat scheelt jou in de kosten, omdat je maar 1 keer per jaar servicekosten hoeft te betalen. Bij ons betaal je ook nog eens de laagste servicekosten.

Automatische herhaalservice

Zet in de Nationale Apotheek-app de herhaalservice aan. Je ontvangt automatisch je nieuwe voorraad anticonceptie. Zo zit jij nooit zonder.

Ook zelf beheren

Beheer zelf je voorraad via de app. Herhalen is in 3 tikken op het scherm geregeld. Andere hoeveelheid bestellen? Geef het door via het opmerkingenveld bij je bestelling.

Declaratie via Zilveren Kruis

We declareren rechtstreeks bij Zilveren Kruis. Zo heb jij er geen omkijken naar.

Al ruim 40.000 Nederlanders vertrouwen op Nationale Apotheek voor hun medicijnen

Je mag bij meerdere apotheken ingeschreven staan. Voel je vrij om bijvoorbeeld ook alleen je anticonceptie via ons te regelen.

Zo werkt het

Via de Nationale Apotheek-app is aanvragen, herhalen of wijzigen zo gedaan. Maar mailen naar medicatie@nationale-apotheek.nl mag natuurlijk ook. Voor 17.00 uur besteld, betekent de volgende werkdag verzonden.

Voor het eerst aanvragen

Vraag je (huis)arts het recept naar ons te sturen. Of upload een foto van het recept of etiket op het doosje in de Nationale-Apotheek app.

Automatisch herhalen

Ga in de Nationale Apotheek-app naar jouw medicatieoverzicht, tik op je pil en zet de automatische herhaalservice aan voor jouw anticonceptie.

Zelf de pil herhalen

Tik op de pil in jouw medicatieoverzicht in de Nationale Apotheek-app en kies herhaal. We leveren maximaal 252 stuks (voorraad voor ongeveer een jaar).

Krijg je de pil voor het eerst? Wij bellen je om het gebruik van de pil met je door te spreken.

Dan beantwoorden we ook jouw eventuele vragen

Dan beantwoorden we ook jouw eventuele vragen

Veelgestelde vragen

Over anticonceptie via Nationale Apotheek

Waarom is Nationale Apotheek dé online apotheek voor verzekerden van Zilveren Kruis?

Wij zijn de voorkeursapotheek voor online farmacie van Zilveren Kruis en één van de twee voorkeursapotheken van VGZ. Dit betekent dat onze service voldoet aan de wensen van hun verzekerden. Ben je verzekerd bij een andere zorgverzekeraar? Ook jij kunt gewoon bij ons bestellen. Wij leveren voor alle zorgverzekeraars.

Kan ik mijn anticonceptie automatisch geleverd krijgen?

Ja, dat kan. Maak een foto van het recept of etiket en upload ‘m simpel in de app. Zet de herhaalservice aan en je ontvangt jouw voorraad voortaan automatisch. Je kunt de foto ook mailen naar medicatie@nationale-apotheek.nl en ons vragen de herhaalservice voor jouw anticonceptie aan te zetten.

Leveren jullie de microgynon-pil?

Ja, we leveren alle merken anticonceptie.

Wordt de pil vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Anticonceptie wordt deels vergoed vanuit je basisverzekering. Lees ook altijd de voorwaarden van jouw zorgverzekering. Soms geldt er een eigen bijdrage.

In de regel geldt:

  • Vrouwen tot 18 jaar krijgen de anticonceptie volledig vergoed en betalen geen eigen risico.

  • Voor vrouwen van 18, 19 en 20 jaar geldt ook de vergoeding vanuit de basisverzekering, maar gaat dit wel ten koste van het eigen risico.

  • Voor vrouwen van 21 jaar of ouder is geen dekking vanuit de basisverzekering. Je kunt je natuurlijk wel aanvullend verzekeren.

  • De eventuele eigen bijdrage wordt in geen van de gevallen vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat is de goedkoopste anticonceptie voor mij als ik 21 jaar of ouder ben?

Dat is ook afhankelijk van jouw voorkeur voor anticonceptie. We geven je een paar voorbeelden. Je kunt zelf de pil betalen. Hou dan rekening met ongeveer 40 tot 110 euro per jaar. Een hormoonspiraal kost ongeveer 160 euro per 6 jaar, dus circa 27 euro per jaar. Een koperspiraal is iets goedkoper en kost ongeveer 70 euro per 10 jaar, dus circa 7 euro per jaar. De plaatsing door de huisarts of verloskundige is gratis. Een alternatief is dat je kiest voor een aanvullend verzekering met dekking voor anticonceptie.

Worden mijn medicijnen altijd afgestemd met mijn (huis)arts?

Ja. Wij mogen alleen leveren volgens het recept van jouw (huis)arts. Bij eventuele bijzonderheden overleggen we altijd met je (huis)arts. En met jou natuurlijk.

De Pil Express gebruiken?

Maak het jezelf makkelijk. Met een paar kliks krijg jij je anticonceptie voortaan thuisbezorgd. Veel Zilveren Kruis-verzekerden gingen je al voor. Download nu de Nationale Apotheek-app of laat ons jou bellen. Dan beantwoorden we meteen al je eventuele vragen en regelen we, als je dat wilt, meteen jouw anticonceptie.

Ontdek de appMaak een belafspraak
De Pil Express gebruiken?