• voor 17.00 uur besteld, volgende werkdag verzonden
  • gratis thuisbezorgd
  • via app bestellen
  • erkende openbare apotheek
  • voorkeursapotheek van VGZ en Zilveren Kruis

De Pil Express voor UMC-verzekerden

Download de appEerst kennismaken

Daarom jouw anticonceptie via Nationale Apotheek

Makkelijk aanvragen

Vraag je huisarts het recept naar Nationale Apotheek te sturen. Of upload een foto van het recept of etiket op het doosje in de Nationale Apotheek-app.

Gratis thuisbezorgd

Voor 17.00 uur besteld, betekent de volgende werkdag verzonden. Als het past, leveren we het via de brievenbus. Dan hoef je er niet eens voor thuis te blijven.

Goedkoper

Als het kan leveren we de pil voor 1 jaar. Dat scheelt jou in de kosten. Wij rekenen ook nog eens de laagste terhandstellingskosten. Gegarandeerd.

Automatische herhaalservice

Zet in de Nationale Apotheek-app de herhaalservice aan. Je ontvangt automatisch je nieuwe voorraad anticonceptie. Zo zit jij nooit zonder.

Ook zelf beheren

Beheer zelf je voorraad via de app. Herhalen is in 3 tikken op het scherm geregeld. Andere hoeveelheid bestellen? Geef het door via het opmerkingenveld bij je bestelling.

Speciaal voor UMC-leden

Ben je jonger dan 21 jaar en kies je voor een van de voorkeursmerken? Dan betaal je geen eigen risico. We declareren rechtstreeks bij je zorgverzekeraar.

Al ruim 40.000 Nederlanders vertrouwen op Nationale Apotheek voor hun medicijnen

Je mag bij meerdere apotheken ingeschreven staan. Voel je vrij om bijvoorbeeld ook alleen je anticonceptie via ons te regelen.

Jouw anticonceptie bestellen

Zo werkt het

Via de Nationale Apotheek-app is aanvragen, herhalen of wijzigen zo gedaan. Maar mailen naar medicatie@nationale-apotheek.nl mag natuurlijk ook. Voor 17.00 uur besteld, betekent de volgende werkdag verzonden.

Voor het eerst aanvragen

Vraag je arts het recept naar ons te sturen. Of upload een foto van het recept of etiket op het doosje in de Nationale-Apotheek app.

Automatisch herhalen

Ga in de Nationale Apotheek-app naar jouw medicatieoverzicht, tik op je pil en zet de automatische herhaalservice aan voor jouw anticonceptie.

Zelf de pil herhalen

Tik op de pil in jouw medicatieoverzicht in de Nationale Apotheek-app en kies herhaal. We leveren maximaal 252 stuks (voorraad voor ongeveer een jaar).

Veelgestelde vragen

Anticonceptie online regelen

Waarom is Nationale Apotheek dé online apotheek voor de leden van UMC?

Wij zijn één van de twee voorkeursleveranciers voor online farmacie voor de leden van VGZ (waar ook UMC onder valt) en dé voorkeursleverancier voor online farmacie van Zilveren Kruis. Dit betekent dat onze service voldoet aan de wensen van hun verzekerden. Ben je verzekerd bij een andere zorgverzekeraar? Ook jij kunt gewoon bij ons bestellen. Wij leveren voor alle zorgverzekeraars.

Kan ik mijn anticonceptie automatisch geleverd krijgen?

Ja, dat kan. Maak een foto van het recept of etiket en upload ‘m simpel in de app. Zet de herhaalservice op aan en je ontvangt jouw voorraad voortaan automatisch. Je kunt de foto ook mailen naar medicatie@nationale-apotheek.nl en ons vragen de herhaalservice voor jouw anticonceptie aan te zetten.

Wordt de pil vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Anticonceptie wordt deels vergoed vanuit je basisverzekering. Lees ook altijd de voorwaarden van jouw zorgverzekering. Soms geldt er een eigen bijdrage.

In de regel geldt:

  • Vrouwen tot 18 jaar krijgen de anticonceptie volledig vergoed en betalen geen eigen risico.

  • Voor vrouwen van 18, 19 en 20 jaar geldt ook de vergoeding vanuit de basisverzekering, maar gaat dit wel ten koste van het eigen risico.

  • Voor vrouwen van 21 jaar of ouder is geen dekking vanuit de basisverzekering. Je kunt je natuurlijk wel aanvullend verzekeren.

  • De eventuele eigen bijdrage wordt in geen van de gevallen vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat is de goedkoopste anticonceptie voor mij als ik 21 jaar of ouder ben?

Dat is ook afhankelijk van jouw voorkeur voor anticonceptie. We geven je een paar voorbeelden. Je kunt zelf de pil betalen. Hou dan rekening met ongeveer 40 tot 110 euro per jaar. Een hormoonspiraal kost ongeveer 160 euro per 6 jaar, dus circa 27 euro per jaar. Een koperspiraal is iets goedkoper en kost ongeveer 70 euro per 10 jaar, dus circa 7 euro per jaar. De plaatsing door de huisarts of verloskundige is gratis. Een alternatief is dat je kiest voor een aanvullend verzekering met dekking voor anticonceptie.

Kan ik zelf kiezen van welke apotheek ik mijn medicijnen geleverd wil krijgen?

Ja. In Nederland heb je vrije zorgkeuze. Jij bepaalt wie welke medicijnen aan je levert. Je kunt er dus ook voor kiezen om maar een deel van jouw medicijnen door Nationale Apotheek bij je thuis te laten bezorgen. Geef beide apotheken dan wel toestemming om een volledig overzicht van jouw medicijnen met elkaar (medicatiedossier) te delen.

Alleen op die manier kunnen de apothekers jouw medicatie goed bewaken.

Worden mijn medicijnen altijd afgestemd met mijn arts?

Ja. Wij mogen alleen leveren volgens het recept van jouw arts. Bij eventuele bijzonderheden overleggen we altijd met je arts. En met jou natuurlijk.

De Pil Express gebruiken?

Kies voor dezelfde medicijnen, maar dan makkelijk. Met een paar kliks krijg jij je anticonceptie voortaan thuisbezorgd. Veel UMC-leden gingen je al voor. Download nu de Nationale Apotheek-app.

Download de appOntdek de app
De Pil Express gebruiken?