• voor 17.00 uur besteld, volgende werkdag verzonden
  • gratis thuisbezorgd
  • via app bestellen
  • erkende openbare apotheek
  • voorkeursapotheek van VGZ en Zilveren Kruis

Vitamine D vergoeding 2023

Vanaf 1 januari 2023 wordt vitamine D op recept niet meer vergoed door je zorgverzekering. Het gaat om medicijnen met alleen vitamine D (colecalciferol en calcifediol) en medicijnen met een combinatie vitamine D en calcium of alendroninezuur. Dit is een besluit van de Rijksoverheid.

Nationale Apotheek levert vitamine D op recept kosteloos aan klanten

Doordat vitamine D uit het basispakket is, moet je er zelf voor betalen. Nationale Apotheek vindt het belangrijk dat je vitamine D blijft gebruiken als je (huis)arts dat adviseert en daarom levert Nationale Apotheek vitamine D op recept kosteloos aan haar klanten. Bekijk onderstaand overzicht voor medicijnen met vitamine D die kosteloos worden geleverd door Nationale Apotheek. Je betaalt ook geen bezorgkosten.

Nog geen klant bij Nationale Apotheek?

Geen probleem. Download de app en maak een account aan. Als je alle stappen bent doorlopen in de app, dan ben je klaar om vitamine D te bestellen. Zo bestel je vitamine D op recept bij Nationale Apotheek:

  • Vraag je (huis)arts om het recept naar ons te sturen of

  • upload het recept of medicijn-etiket op het doosje in de app of

  • stuur het recept naar medicatie@nationale-apotheek.nl.

Download de app

Ik krijg al vitamine D geleverd door Nationale Apotheek

Dan hoef je niks te doen. Je wordt automatisch omgezet naar de kosteloze variant van het medicijn dat je nu gebruikt. Niet alle medicijnen met een combinatie vitamine D en calcium of alendroninezuur kunnen wij kosteloos leveren. In dat geval berekenen wij de laagst mogelijk prijs voor jou. Als je een specifiek merk wil behouden kun je contact met ons opnemen.

Contactgegevens

Zo helpen wij jou

Laagste prijs

Nationale Apotheek biedt je de laagst mogelijke prijs.

Altijd ruime voorraad

Wij hebben een ruime voorraad, dus de kans is groot dat we jouw medicijn op voorraad hebben.

Altijd persoonlijk advies

Juist omdat wij een online apotheek zijn, hebben we meer tijd en aandacht voor jou. Dit komt doordat wij veel processen hebben geautomatiseerd.

Herhaalservice

Met onze herhaalservice zit je nooit meer zonder. Je ontvangt je vitamine D-medicijnen elke 3 maanden bij jou thuis.

Gratis thuisbezorgd

Wij bezorgen gratis, op elk gewenst adres in Nederland. Als het past en mag van jou via de brievenbus. Dan hoef je er niet voor thuis te blijven.

Overstapservice

Stap makkelijk over met onze overstapservice. Wij regelen alles voor je.

Veelgestelde vragen

Vitamine D

Vitamine D

Dit is een besluit van de Rijksoverheid. De Rijksoverheid wil daarmee geld besparen. De Rijksoverheid vindt namelijk dat mensen vitamine D zelf kunnen betalen. Je kunt de hele uitleg hier lezen.

Het is voor jouw gezondheid belangrijk om je vitamine D gewoon te blijven slikken. Aan de werking van vitamine D verandert namelijk niets. Blijf daarom gewoon de voorgeschreven hoeveelheid gebruiken.

Vitamine D is belangrijk voor het behoud van gezonde botten en tanden. Het helpt het lichaam calcium en fosfaat uit voedsel op te nemen en te gebruiken om botten en tanden te versterken. Vitamine D zorgt ook voor een goede spierfunctie. Hier vind je meer informatie over vitamine D.

De meeste mensen krijgen voldoende vitamine D binnen door de zon en met voedsel. Maar er zijn ook mensen die een hogere doses vitamine D nodig hebben. Dit kunnen mensen zijn met een mogelijk tekort aan vitamine D, zoals ouderen, mensen met een donkere huidskleur, mensen die weinig buiten komen en zwangeren. Vitamine D is ook essentieel voor mensen met osteoporose of met andere chronische ziekten. Zij hebben een hoge doses vitamine D nodig om hun botten te versterken en het risico op fracturen te verminderen of vanwege verminderde opname van voedingstoffen in het lichaam.

Ja, dit kan. Vraag jouw voorschrijver om het recept naar Nationale Apotheek te sturen, dan heb jij er geen omkijken naar. Je kunt tegelijkertijd bij meerdere apotheken ingeschreven staan.

Kies jouw apotheek bewust

Je mag zelf kiezen wie jouw medicijnen levert. Probeer het eens via Nationale Apotheek. We zijn niet voor niets voorkeursapotheek van VGZ, Zilveren Kruis, VGZbewuzt, IZA, IZZ, UMC en Ziezo. Ben je ergens anders verzekerd? Geen probleem. We werken samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. Je kunt je dus met een gerust hart bij ons inschrijven. Kies voor dezelfde medicijnen, maar dan makkelijk.

Download de appMeer over ons