• voor 17.00 uur besteld, volgende werkdag verzonden
  • gratis thuisbezorgd
  • via app bestellen
  • erkende openbare apotheek
  • voorkeursapotheek van VGZ en Zilveren Kruis

Nationale Apotheek, jouw online apotheek

Download de app

Dezelfde medicijnen, maar dan makkelijk

Lang in de rij staan bij een apotheek waar je buurtgenoten meeluisteren en over je schouder gluren, dat is nu verleden tijd. Kies voor het gemak van een online apotheek en laat je medicijnen gratis thuisbezorgen door Nationale Apotheek.

Onze apothekersassistenten geven je persoonlijk advies over jouw medicijnen via de telefoon, e-mail of chat. Privé en wanneer het jou uitkomt. Ook in de avond en op zaterdag staan we voor je klaar.

Daarnaast heb je geen gedoe meer met het opvragen van recepten. Wij nemen contact op met je (huis)arts, zodat jij zo snel mogelijk je medicijnen in huis hebt. Zet de herhaalservice aan en krijg automatisch nieuwe medicijnen geleverd wanneer je huidige voorraad op dreigt te raken.

De voordelen van Nationale Apotheek als jouw online apotheek

Alles regelen in één app

In de Nationale Apotheek-app heb je 24/7 inzicht in jouw medicatie. Bestel, wijzig, stop of herhaal jouw medicijnen makkelijk via de app.

Ruime openingstijden

Onze apothekersassistenten staan voor je klaar via e-mail, telefoon of chat. Waar en wanneer het jou uitkomt. We zijn zelfs in de avond en op zaterdag geopend.

Privacy & persoonlijk

Als online apotheek richten we ons op persoonlijk advies voor jou. Neem makkelijk contact op vanuit je vertrouwde omgeving. Wij nemen de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Veilig medicijngebruik

Onze apothekers bewaken jouw medicijngebruik zorgvuldig. Indien nodig, zullen we overleggen met jou en/of je (huis)arts. Voor meer informatie over je medicijnen kun je altijd bij ons terecht.

Herhaalservice

Met de herhaalservice krijg je automatisch een nieuwe voorraad medicijnen thuisbezorgd. Zet de herhaalservice makkelijk aan en uit via de Nationale Apotheek-app.

Gratis thuisbezorgd

Snelle service zonder verzendkosten. Voor 17:00 uur besteld, is de volgende werkdag verzonden. In afstemming met je (huis)arts en de apotheker kunnen we spoedgevallen leveren binnen 4 uur (m.u.v. de Waddeneilanden).

Al ruim 40.000 Nederlanders kiezen voor het gemak van Nationale Apotheek

    Laatste nieuws

  • 15 februari: Stoppen met vapen in 2024
  • 18 januari: Gratis stoppen met roken in 2024
  • 27 november: Inloggen met DigiD

Stoppen met vapen

Waarom zou je stoppen met vapen en hoe pak je dit het beste aan? Wij helpen je graag op weg naar een rookvrij leven. Met gratis coaching en middelen via Nationale Apotheek neem je succesvol afscheid van de sigaretten én de vape.  

Lees meer

Stoppen met vapen

Gratis stoppen met roken

Bespaar geld in het nieuwe jaar en neem afscheid van die dure tabak. Wil je stoppen met roken? Via Nationale Apotheek kan dit in 2024 weer helemaal gratis, als je onder begeleiding stopt. Via elke zorgverzekeraar en zonder eigen risico. Weet jij al wat je gaat doen met al dat extra geld? 

Lees meer

Gratis stoppen met roken

Inloggen met DigiD

Het inloggen in de Nationale Apotheek-app is vanaf 27 november 2023 veranderd. We zijn overgestapt naar inloggen met DigiD. DigiD is een veilige en betrouwbare manier van inloggen. Het wordt vooral gebruikt door overheidsinstanties zoals de Belastingdienst, maar bijvoorbeeld ook door zorgverzekeraars en apotheken.  

Lees meer

Inloggen met DigiD

Persoonlijk advies

Wil je persoonlijk advies of meer informatie over wat we voor jou kunnen betekenen? We zijn goed bereikbaar via telefoon, e-mail of chat. Neem gerust contact op.

Onze openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 08.00 – 20.00 uur
Vrijdag: 08.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 14.00 uur

Neem contact op

Over ons

Onze apothekers

Ik ben dagelijks aanwezig en goed bereikbaar voor je.

Rutger Broosus

Beherend apotheker

Voor een gezonde dosis zorg staan wij voor jou klaar, van een afstandje maar toch betrouwbaar dichtbij.

Marwa Rasul

Apotheker

Nationale Apotheek helpt je stoppen met roken

Stoppen met roken kan soms moeilijk zijn, zeker als je jarenlang hebt gerookt. Nationale Apotheek is dé apotheek die stoppers steunt. Bestel makkelijk en snel jouw nicotinevervangers of stoppen met roken-medicatie.

Laat jij je begeleiden door een (huis)arts, praktijkondersteuner of stoppen met roken-coach? Dan worden jouw stoppen met roken-hulpmiddelen via Nationale Apotheek volledig vergoed. Je betaalt zelfs geen eigen risico.

Ik ga stoppen met roken

Ervaringen

Dit zeggen anderen over Nationale Apotheek

"Opnieuw bestelling aangevraagd, bestelling werd de eerstvolgende werkdag gelijk verwerkt en verzonden. Binnen 2/3 dagen had ik het in huis. Geen moeite, heel fijn."

Mevrouw B

5 Sterrenspecialist 2023

"Jullie doen wat jullie beloven , service en een goede afhandeling."

Mevrouw D

5 sterrenspecialist 2023

"Prima en prettig contact met de medewerkers. Ook attent met de afhandeling van herhaalrecepten."

Gebruikersbeoordeling

Zorgkaart Nederland 2023

"Goede en snelle levering. Zorgvuldigheid: ik werd gebeld om te checken bij wijziging dosering door arts. Top!"

Gebruikersbeoordeling

Zorgkaart Nederland 2023

"Het gemak vanuit huis maar ook de medewerking en zoeken naar oplossingen."

Gebruikersbeoordeling

Zorgkaart Nederland 2023

"Recept via arts van thuisvaccinatie en digitaal gegaan geen apotheker tussen gekomen. Zijn daarmee eenmalige medicijnen. Verloopt vlekkeloos en dat is zeer prettig."

Gebruikersbeoordeling

Zorgkaart Nederland 2023

"Ik werd gebeld door een medewerker van de apotheek om uitgebreid alles over de voorgeschreven medicatie te bespreken. Ik had dit niet verwacht. Was heel welkom en nuttig en erg aardige medewerker."

Gebruikersbeoordeling

Zorgkaart Nederland 2023

"Handige dienst en app. Snelle levering. Erg vriendelijk intakegesprek telefonisch."

Heer B

5 Sterrenspecialist 2022

"Het contact is snel en persoonlijk. Daarnaast heb je de producten binnen een dag in huis, zonder dat je zelf op pad moet om het op te halen."

Mevrouw A.h.j. Van De Grootevheen

5 Sterrenspecialist 2022

"Werkt probleemloos. Digitaal herhaalrecept opvragen bij de huisarts, deze stuurt dit digitaal naar u door, per post komen de medicijnen in de brievenbus. Makkelijker kan het niet."

Heer J.r.a. Den Hertog

5 sterrenspecialist 2022

Kies jouw apotheek bewust

Je mag zelf kiezen wie jouw medicijnen levert. Probeer het eens via Nationale Apotheek. We zijn niet voor niets voorkeursapotheek van VGZ, VGZBewuzt, IZA, IZZ, UMC, Univé, Zekur en Zilveren Kruis. Ben je ergens anders verzekerd? Geen probleem. We werken samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. Je kunt je dus met een gerust hart bij ons inschrijven. Kies voor dezelfde medicijnen, maar dan makkelijk.

Ik schrijf me inIk wil meer weten
Kies jouw apotheek bewust