Dé online apotheek voor VGZ-verzekerden

Download de appKennismaking inplannen

App gedownload? Dit kun je verwachten

1) Account aanmaken

2) Inschrijven

3) Jouw medicijnen thuisbezorgd

Veelgestelde vragen

Medicijnen online regelen

Waarom is Nationale Apotheek dé online apotheek voor de leden van VGZ?

Wij zijn één van de twee voorkeursleveranciers voor online farmacie voor de leden van VGZ en dé voorkeursleverancier voor online farmacie van Zilveren Kruis. Dit betekent dat onze service voldoet aan de wensen van hun verzekerden. Ben je verzekerd bij een andere zorgverzekeraar? Ook jij kunt gewoon bij ons bestellen. Wij leveren voor alle zorgverzekeraars.

Krijg ik dezelfde medicijnen bij Nationale Apotheek als bij mijn lokale apotheek?

Ja. Wij leveren volgens het recept van jouw (huis)arts. Natuurlijk moeten wij, net als alle andere apotheken, rekening houden met het beleid van jouw zorgverzekeraar. Wij hebben een ruime en diverse voorraad, dus als het mag en kan, leveren we het medicijn wat je ook van je lokale apotheek kreeg. We houden natuurlijk ook rekening met jouw merkvoorkeur.

Kan ik zelf kiezen van welke apotheek ik mijn medicijnen geleverd wil krijgen?

Ja. In Nederland heb je vrije zorgkeuze. Jij bepaalt wie welke medicijnen aan je levert. Je kunt er dus ook voor kiezen om maar een deel van jouw medicijnen door Nationale Apotheek bij je thuis te laten bezorgen. Geef beide apotheken dan wel toestemming om een volledig overzicht van jouw medicijnen met elkaar (medicatiedossier) te delen.

Alleen op die manier kunnen de apothekers jouw medicatie goed bewaken.

Worden mijn medicijnen altijd afgestemd met mijn arts?

Ja. Wij mogen alleen leveren volgens het recept van jouw arts. Bij eventuele bijzonderheden overleggen we altijd met je arts. En met jou natuurlijk.

Krijg ik mijn medicijnen wel op tijd geleverd?

Medicijnen die je op werkdagen voor 17.00 uur bestelt, verzenden we de volgende werkdag waar jij wilt in Nederland. Dus ook bij jou op het werk of op een vakantieadres. Als het nodig is, kunnen we jouw medicijnen ook binnen 4 uur bij je bezorgen. Altijd kosteloos.

Zijn mijn gegevens echt veilig bij jullie?

Ja. Onze app is gebouwd op basis van de wettelijke richtlijnen en voldoet aan de AVG-eisen. Je moet jezelf identificeren om toegang tot de app met jouw medicatiegegevens te krijgen. De app is NEN 7510 & ISO 27001 gecertificeerd. Jouw medicatiegegevens leggen we vast in het apotheekinformatiesysteem van Nationale Apotheek. Alleen geautoriseerde medewerkers hebben toegang tot deze gegevens. Op www.volgjezorg.nl zie je wie jouw medicatiegegevens kan inzien en welke gegevens met andere zorgaanbieders uitgewisseld worden. Via die site, maar ook via onze app, kun je je toestemming altijd aanpassen. Lees ook eens onze privacyverklaring.

Daarom regel je je medicijnen via Nationale Apotheek

Bestellen wanneer jij wilt

Via de Nationale Apotheek-app vraag je razendsnel je medicijnen aan. Recept uploaden of medicijnen herhalen, het is zo gedaan.

Levering waar en wanneer jij wilt

Jij bepaalt. Kies voor brievenbuslevering (als het past). Pakket? Volg het via track & trace in de PostNL-app en pas zonodig de bezorging aan jouw schema aan.

Contact wanneer jij het wilt

Omdat we het ‘pakken & plakken’ van jouw medicijnen geautomatiseerd hebben, houden we veel meer tijd over voor jou. Vragen? Chat, bel of mail ons.

Automatische herhaalservice

Grijp nooit mis. En vergeet het ongemakkelijk inspreken van de receptenlijn. Wij regelen je herhaalrecepten met je (huis)arts.

Medicijnrol als je veel medicatie gebruikt

Geen gedoe meer met een pillendoos. Geen fouten meer. Als je wilt, sorteren wij jouw medicatie op datum en tijd in handige zakjes per innamemoment.

Speciaal voor mantelzorgers

Verzorg je de medicijnen voor je kinderen, ouders of andere naasten? In onze app regel je snel en veilig toegang zodat je dat makkelijker en overzichtelijker kunt doen.

Actueel medicatieoverzicht

Opname in het ziekenhuis? Vakantie? Met de Nationale Apotheek-app heb je altijd een compleet overzicht van je medicijnen in je broekzak.

Declaratie bij VGZ

Wij declareren rechtstreeks bij VGZ. Wordt een medicijn niet vergoed? Dan nemen we vooraf contact met je op. Wij houden ook niet van verrassingen achteraf.

Geen verzendkosten

Wij bezorgen altijd kosteloos, overal in Nederland. Bij jou thuis (als het kan in de brievenbus) of op het werk. Bij spoed zelfs binnen 4 uur.

Al ruim 40.000 mensen kiezen Nationale Apotheek voor de levering van hun medicijnen

Dezelfde medicijnen, maar dan makkelijk

Kies voor een apotheek van nu. Met een paar kliks krijg jij je medicatie voortaan thuisbezorgd. Veel VGZ-leden gingen je al voor. Download nu de Nationale Apotheek-app of laat ons jou bellen. Dan beantwoorden we al je eventuele vragen en schrijven we je, als je dat wilt, meteen in.

Download de appBelafspraak maken
Dezelfde medicijnen, maar dan makkelijk