Pil Express: jouw anticonceptie thuisbezorgd

Nergens goedkoper of makkelijker: bestel je anticonceptie via onze app, gewoon met een foto van het recept of etiket. Dan krijg je ze gratis thuisbezorgd en als je wilt automatisch herhaald.

Daarom jouw anticonceptie via De Nationale Apotheek

Binnen 1 minuut besteld

Vraag je huisarts het recept naar De Nationale Apotheek te sturen. Of upload een foto van het recept of etiket op het doosje in De Nationale Apotheek-app.

Gratis thuisbezorgd

Voor 17.00 uur besteld, betekent de volgende werkdag verzonden. Als het past, leveren we het via de brievenbus. Dan hoef je er niet eens voor thuis te blijven.

Nergens goedkoper

Als het kan leveren we de pil voor 1 jaar. Dat scheelt jou in de kosten. Wij rekenen ook nog eens de laagste terhandstellingskosten. Gegarandeerd.

Automatische herhaalservice

Zet in De Nationale Apotheek-app de herhaalservice aan. Je ontvangt automatisch je nieuwe voorraad anticonceptie. Zo zit jij nooit zonder.

Ook zelf beheren

Beheer zelf je voorraad via de app. Herhalen is in 3 tikken op het scherm geregeld. Andere hoeveelheid bestellen? Geef het door via het opmerkingenveld bij je bestelling.

Voor alle zorgverzekeraars

We leveren voor alle zorgverzekeraars en declareren rechtstreeks bij je zorgverzekeraar. Zo heb jij er geen omkijken naar.

Extra voordeel voor Coöperatie VGZ-leden

Ben je verzekerd bij VGZ, Besured, Bewuzt, IZA, IZZ, National Academic, Promovendum, UMC Zorgverzekering, United Consumers, Univé of Zekur? Dan betaal je geen eigen risico voor de voorkeursmerken van jouw zorgverzekeraar. En je hebt keuze uit veel merken voor de pil.

Al 30.000 Nederlanders vertrouwen op De Nationale Apotheek voor hun medicijnen

Je mag bij meerdere apotheken ingeschreven staan. Voel je vrij om bijvoorbeeld ook alleen je anticonceptie via ons te regelen.

Zo werkt het

Via De Nationale Apotheek-app is aanvragen, herhalen of wijzigen zo gedaan. Maar mailen naar medicatie@nationale-apotheek.nl mag natuurlijk ook. Voor 17.00 uur besteld, betekent de volgende werkdag verzonden.

Voor het eerst aanvragen

Vraag je arts het recept naar ons te sturen. Of upload een foto van het recept of etiket op het doosje in De Nationale-Apotheek app.

Automatisch herhalen

Ga in De Nationale Apotheek-app naar jouw medicatieoverzicht, tik op je pil en zet de automatische herhaalservice aan voor jouw anticonceptie.

Zelf de pil herhalen

Tik op de pil in jouw medicatieoverzicht in De Nationale Apotheek-app en kies herhaal. We leveren maximaal 252 stuks (voorraad voor ongeveer een jaar).

Krijg je de pil voor het eerst? Wij bellen je om het gebruik van de pil met je door te spreken.

Dan beantwoorden we ook jouw eventuele vragen

Dan beantwoorden we ook jouw eventuele vragen

Veelgestelde vragen

Over anticonceptie via De Nationale Apotheek

Over anticonceptie via De Nationale Apotheek

Ja, dat kan. Maak een foto van het recept of etiket en upload ‘m simpel in de app. Zet de herhaalservice op aan en je ontvangt jouw voorraad voortaan automatisch. Je kunt de foto ook mailen naar medicatie@nationale-apotheek.nl en ons vragen de herhaalservice voor jouw anticonceptie aan te zetten.

Ja, we leveren alle merken anticonceptie.

Zeker. Wij leveren anticonceptie voor klanten van alle zorgverzekeraars.

Anticonceptie wordt deels vergoed vanuit je basisverzekering. Lees ook altijd de voorwaarden van jouw zorgverzekering. Soms geldt er een eigen bijdrage.

In de regel geldt:

  • Vrouwen tot 18 jaar krijgen de anticonceptie volledig vergoed en betalen geen eigen risico.

  • Voor vrouwen van 18, 19 en 20 jaar geldt ook de vergoeding vanuit de basisverzekering, maar gaat dit wel ten koste van het eigen risico.

  • Voor vrouwen van 21 jaar of ouder is geen dekking vanuit de basisverzekering. Je kunt je natuurlijk wel aanvullend verzekeren.

  • De eventuele eigen bijdrage wordt in geen van de gevallen vergoed vanuit de basisverzekering.

Dat is ook afhankelijk van jouw voorkeur voor anticonceptie. We geven je een paar voorbeelden. Je kunt zelf de pil betalen. Hou dan rekening met ongeveer 40 tot 110 euro per jaar. Een hormoonspiraal kost ongeveer 160 euro per 6 jaar, dus circa 27 euro per jaar. Een koperspiraal is iets goedkoper en kost ongeveer 70 euro per 10 jaar, dus circa 7 euro per jaar. De plaatsing door de huisarts of verloskundige is gratis. Een alternatief is dat je kiest voor een aanvullend verzekering met dekking voor anticonceptie.

Op www.medicijnkosten.nl check je of er een eigen bijdrage geldt voor jouw anticonceptie. Kies je voor een bepaald middel of merk en is dat middel of merk duurder dan het maximum vergoedingsbedrag? Dan is het bedrag boven het maximum jouw eigen bijdrage. Die betaal je aan je zorgverzekeraar.

Wij stemmen jouw anticonceptie - en als je wilt ook je andere medicijnen - af met je arts. Al veel huisartsen in Nederland werken met De Nationale Apotheek. Kent jouw huisarts ons nog niet? Bij contact vind je de voorschrijfgegevens voor jouw huisarts. Daarmee kan-ie het recept direct naar ons sturen.

Mijn vraag staat hier niet bij

De Pil Express gebruiken?

Maak het jezelf makkelijk. Vraag jouw anticonceptie bij ons aan. Gewoon via onze app. Wij leveren voor alle zorgverzekeraars.

Ontdek de appPil aanvragen