textintroductionright

Voor toegankelijke zorg in Nederland

PrEP-poli biedt hulp aan mensen die niet bij hun huisarts terecht kunnen voor PrEP. Ook werken ze samen met GGD'en, waar mensen vaak op lange wachtlijsten terechtkomen. Daarnaast komt het voor dat mensen graag zelf vanuit huis hun PrEP willen regelen. Bij PrEP-poli kunnen ze dit geheel anoniem en op afstand doen. De medicijnen worden door Nationale Apotheek onherkenbaar thuisbezorgd, zonder verzendkosten.

Voordat PrEP kan worden voorgeschreven, moet een SOA en HIV test worden uitgesloten en de nierfunctie moet goed zijn. Dit kan je ook thuis zelf testen.

Tijd besparen en PrEP-kosten verlagen

PrEP wordt helaas niet vergoed door zorgverzekeraars. Ook is er altijd een recept nodig om deze medicatie voor te schrijven. Voordat PrEP kan worden voorgeschreven, moet een soa en hiv worden uitgesloten en de nierfunctie moet goed zijn. Dit kost huisartsen veel tijd en vaak zien we dat praktijken deze zorg niet aanbieden. PrEP-poli neemt het gehele traject over en begeleidt de patiënt stap voor stap. Door de juiste samenwerkingen tussen Nationale Apotheek, PrEP-poli, GGD'en en (huis)artsen kan er snel effectieve zorg worden geleverd. De kosten kunnen worden verlaagd en het proces rondom het verkrijgen van PrEP is eenvoudiger.

Nationale Apotheek en PrEP-poli zijn eind 2023 een samenwerking aangegaan met als doel om zoveel mogelijk mensen te helpen met PrEP-zorg en het aantal hiv-besmettingen in Nederland omlaag te krijgen

PrEP-poli & Nationale Apotheek

Nationale Apotheek en PrEP-poli zijn eind 2023 een samenwerking aangegaan. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen met het bestellen van PrEP en het aantal hiv-besmettingen in Nederland omlaag te krijgen. Medicatie is een belangrijk onderdeel van de zorg die PrEP-poli aanbiedt. Deze medicijnen worden geleverd via Nationale Apotheek. De PrEP wordt anoniem verpakt en verzonden. Verzendkosten zijn gratis. Via een track en trace-code kan de bezorging van medicijnen worden gevolgd.

. PrEP-medicatie is een belangrijk onderdeel van de zorg die PrEP-poli aanbiedt. Deze medicatie wordt geleverd via Nationale Apotheek.

Over Nationale Apotheek

Nationale Apotheek is een online apotheek. We leveren receptplichtige medicatie en alle stoppen met roken-middelen. Deze worden door heel Nederland makkelijk thuisbezorgd, zonder verzendkosten.

Onze beherend apotheker Rutger Broosus en zijn team staan telefonisch, per e-mail of chat klaar voor klanten en zorgprofessionals. Binnen onze ruime openingstijden zijn we bereikbaar voor vragen, advies of intercollegiaal overleg.

Neem contact op
Patiënten snel en makkelijk doorverwijzen voor kwalitatieve PrEP-zorg

PrEP voor jouw patiënten

Wil je jouw patiënten snel en makkelijk doorverwijzen voor PrEP? Verwijs ze door naar PrEP-poli. Maak een verwijsbrief aan via Zorgdomein (onder Diagnostiek – Laboratorium – Soapoli-online). Als de patiënt hiervoor toestemming geeft, kan er een terugkoppeling worden gemaakt aan de huisarts over onderzoeksresultaten en het gebruik van medicatie.   

PrEP-poli