• voor 17.00 uur besteld, volgende werkdag verzonden
  • gratis thuisbezorgd
  • via app bestellen
  • echte openbare apotheek
  • voorkeursapotheek van VGZ en Zilveren Kruis

Alle medicijnen van jouw gezin in één app

Ook zo druk met alle ballen in de lucht houden? Maak het jezelf makkelijker. Bestel je medicijnen binnen 1 minuut en krijg ze gratis thuisbezorgd. Mét persoonlijk advies. Kies voor dezelfde medicijnen, maar dan makkelijk.

Download de app

Hoe werkt Nationale Apotheek voor jouw gezin?

Binnen 1 minuut besteld

Upload een een foto van het recept of medicatie-etiket in de app en geef je bezorgvoorkeuren door.

Afgestemd met de arts

Wij controleren jouw aanvraag, bewaken jouw veiligheid en overleggen zo nodig met jullie arts.

Altijd persoonlijk advies

Krijgt een van jullie een medicijn voor het eerst? Dan bellen we je om het gebruik door te spreken en je vragen te beantwoorden.

Gratis thuisbezorgd

Voor 17.00 uur besteld, is de volgende werkdag verzonden. Als het kan en mag leveren we het via de brievenbus.

Makkelijk herhalen

Via de app of met de automatische herhaalservice is een nieuwe voorraad zo geregeld.

Een bewuste keuze

Juist omdat wij een online apotheek zijn, hebben we meer tijd en echte aandacht voor jou en je gezinsleden.

Al 30.000 Nederlanders kiezen voor het gemak van Nationale Apotheek

Geen tijd over? Maak het leven makkelijker

Het kost je nu vijf minuutjes van je schaarse tijd, maar het scheelt je hele uren in de toekomst. Download de app van Nationale Apotheek. Sluit jezelf even af van de dagelijkse drukte en maak snel je eigen account aan. Voeg direct daarna je kinderen toe. We bellen je eenmalig voor een intakegesprek voor jou en je kinderen. Regel je ook nog de medicijnen van je partner? Vraag je partner om zelf een account in de app aan te maken en jou te machtigen via toegang delen. Bovenin je profiel kun je switchen tussen de verschillende profielen. Je bent klaar voor dezelfde medicijnen, maar dan makkelijk.

Zo makkelijk is het

Download de app van Nationale Apotheek, maar je eigen account aan en voeg in je profiel je kinderen toe. Wil je ook de medicijnen van je partner beheren? Vraag je partner om zelf een account in de app aan te maken en jou te machtigen via toegang delen. Bovenin je profiel kun je switchen tussen de verschillende profielen.

Voor het eerst aanvragen

Vraag je arts het recept naar ons te sturen. Of upload een foto van het recept of etiket in de Nationale Apotheek-app.

Automatisch herhalen

Selecteer in de Nationale Apotheek-app naar het juiste profiel en ga naar het medicatieoverzicht. Tik op het medicijn dat je wilt laten herhalen en zet de herhaalservice aan.

Zelf medicijnen herhalen

Selecteer het juiste profiel en tik op het medicijn in het medicatieoverzicht in De Nationale Apotheek-app en kies herhaal. Is het recept niet meer geldig? Wij regelen het met je arts.

Veelgestelde vragen

Over de medicijnen van je gezin

Over de medicijnen van je gezin

Maak eerst zelf een account aan in de Nationale Apotheek-app. Daarna kun je direct je kinderen tot 16 jaar toevoegen. Dat kan ook via je profiel door op Kind toevoegen te tikken. Heb je je kind(eren) toegevoegd? Bovenin je profiel switch je van je eigen profiel naar dat van je kind. Zo kun je makkelijk de medicijnen van je kind regelen.

Is je kind ouder dan 16 jaar? Dan moet je kind zelf een account voor de Nationale Apotheek-app aanmaken en jou via Toegang delen machtigen. Zodra je gemachtigd bent (is simpel hoor; wijst zich vanzelf), werkt het hetzelfde. Dus bovenin je profiel kun je switchen tussen je eigen accounts, die van je kinderen en anderen die jou gemachtigd hebben.

Als je de medicijnen van je partner wilt beheren, moet je partner jou machtigen. Daarvoor maakt hij of zij eerst zelf een account aan in de app en zijn voorkeuren instellen. Via Toegang delen kan je partner jou vervolgens machtigen.
Ben je gemachtigd? Bovenin je profiel switch je van je eigen profiel naar dat van je partner. Zo kun je makkelijk de medicijnen van je partner regelen.

Als je de medicijnen van een naaste wilt beheren, moet die persoon jou machtigen. Daarvoor maakt hij of zij eerst zelf een account aan in de app en zijn voorkeuren instellen. Via Toegang delen kan je naaste jou vervolgens machtigen. Ben je gemachtigd? Bovenin je profiel switch je van je eigen profiel naar dat van je naaste. Zo kun je makkelijk de medicijnen van je naaste regelen.

Je kunt inderdaad alleen kinderen tot 16 jaar toevoegen in de Nationale Apotheek-app. Is je kind ouder dan 16 jaar? Dan moet je kind zelf een account voor de Nationale Apotheek-app aanmaken en jou via Toegang delen machtigen. Zodra je gemachtigd bent (is simpel hoor; wijst zich vanzelf), werkt het hetzelfde als met de profielen van je kinderen. Dus bovenin je profiel kun je switchen tussen je eigen accounts, die van je kinderen en anderen die jou gemachtigd hebben.

Als je arts bepaalt dat een medicijn met spoed geleverd moet worden en de apotheker beoordeelt het ook als spoed, dan leveren wij binnen 4 uur, waar je ook bent in Nederland (met uitzondering van de waddeneilanden). Stuur je het recept in via de app? Vink aan dat je spoedmedicatie aanvraagt. Wij bellen je dan zodra we de aanvraag hebben ontvangen.

Mijn vraag staat hier niet bij

Kies jouw apotheek bewust

Je mag zelf kiezen wie jullie medicijnen levert. Probeer het eens via Nationale Apotheek. We zijn niet voor niets voorkeursapotheek van VGZ, Zilveren Kruis Bewuzt, IZA, IZZ, UMC en Ziezo. Zijn jullie ergens anders verzekerd? Geen probleem. We werken samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. Je kunt jezelf en je gezinsleden dus met een gerust hart bij ons inschrijven via de app. Kies voor dezelfde medicijnen, maar dan makkelijk.

Download de appIk wil meer weten
Kies jouw apotheek bewust