Declareren en betalen

Kan De Nationale Apotheek de rekening rechtstreeks bij mijn zorgverzekeraar declareren?

Ja, De Nationale Apotheek is een officiële Nederlandse apotheek met alle gewenste declaratie mogelijkheden. Medicijnen die vergoed worden, kunnen wij rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren.

In sommige gevallen moet u een eigen (wettelijke) bijdrage betalen voor een medicijn, die niet meetelt voor het eigen risico. Geneesmiddelen worden in groepen ingedeeld. Er is per medicijngroep een maximale vergoeding vastgesteld, die vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Wanneer de prijs van uw voorgeschreven medicatie hoger is dan deze maximale vergoeding, dan moet u zelf bijbetalen. Hiervoor ontvangt u bij uw zending een nota met de omschrijving “GVS bijdrage”.

U kunt de prijzen van de medicijnen en de eventuele eigen bijdrage nakijken op www.medicijnkosten.nl.

Ik krijg een rekening voor leveringen van medicijnen via Famed, klopt dat wel?

Het kan zijn dat u een rekening via Famed krijgt opgestuurd voor leveringen van De Nationale Apotheek.

U krijgt een rekening van Famed als de zorgverzekeraar iets niet vergoedt. Deze rekening dient u zelf aan Famed te voldoen.

Famed is een service die voor De Nationale Apotheek de rekeningen die wij rechtstreeks aan de consument moeten factureren, incasseert.

Waar kan ik de prijs van mijn medicijn vinden?

www.medicijnkosten.nl

Op deze website vindt u informatie over de actuele kosten van geneesmiddelen. U kunt zien of een middel in het geneesmiddelenvergoedingssysteem is opgenomen, welke kosten meetellen voor uw eigen risico, hoeveel u eventueel zelf moet betalen en of er een vervangend geneesmiddel is dat wel helemaal wordt vergoed.