Krijg ik elders altijd maar 80% vergoed?

Levering van medicijnen

Je hebt jouw recept binnen drie werkdagen na je bestelling in huis. Houd daar rekening mee wanneer je op de korte termijn een medicijn nodig hebt. Het medicijn wordt geleverd op het woonadres dat bekend is bij IZA. Wil je de bestelling ergens anders bezorgd hebben? Dan moet je dit expliciet aan de Nationale Apotheek doorgeven per e-mail, of op het recept. De nota gaat direct naar IZA, dus je hoeft niets voor te schieten.

Vergoeding

Voor recepten kunt je terecht bij de Nationale Apotheek. Bestel je een recept bij een andere apotheek? Dan krijgt je slechts 80% vergoed.

Levert Nationale Apotheek alle medicijnen?

Nee, gezien het karakter van onze dienstverlening zijn wij voor bepaalde categorieën medicijnen, niet het meest geschikte kanaal.
Redenen voor het niet versturen van medicijnen zijn:

  1. De producten zijn koelproducten of de kwaliteit is sterk afhankelijk van temperatuursschommelingen. Per post versturen brengt de kwaliteit in het geding.
  2. De producten vallen onder de categorie opiaten. Het is wettelijk niet toegestaan opiaten per post te versturen.
  3. De producten vereisen intensieve begeleiding, waarbij gezichtscontact noodzakelijk wordt geacht.(inhalatoren, injecties etc.)
  4. De producten zijn te kostbaar om te versturen.
  5. De medicijnen zijn per direct nodig. Gezien het karakter van onze dienstverlening zijn wij niet geschikt voor spoedeisende medicatie. Wij zullen in dit geval de klant begeleiden in het verkrijgen van deze medicatie bij een lokale apotheek.

Wat als de Nationale Apotheek mij niet kan helpen?

In bovenstaande gevallen, wanneer Nationale Apotheek jou te kennen geeft dat zij je niet kunnen helpen, kun je  naar een  andere apotheek gaan voor jouw recepten. je krijgt in die gevallen dan gewoon 100% volgens GVS vergoeding voor jouw medicijnen.