Retourneren van artikelen

Retourneren van artikelen

Hoe werkt het retourneren van artikelen?

De klant is tot afname van de via een doktersrecept bestelde geneesmiddelen verplicht, tenzij het bezorgde niet overeenstemt met de bestelling.
Houdt u rekening met het preferentiebeleid van uw verzekeraar. Hierdoor zijn wij in veel gevallen verplicht een specifiek medicijn te vervangen door een generiek product met dezelfde werkzame stof. Volgens de medische autoriteiten heeft dit dan dezelfde heilzame werking. Anders zou een verzekeraar ons dit niet mogen opleggen. Wanneer wij u dit vervangende product leveren, bent u tot afname van dit product verplicht.
Enkel wanneer er medische noodzaak voor een merkgeneesmiddel is, hetgeen door uw arts expliciet op het recept vermeld dient te worden, mogen wij u dat specifieke middel leveren. De verzekeraars hanteren dit beleid zeer stringent.
Voor het geval dat u de medicijnen om u moverende redenen toch niet wenst te gebruiken, kunt u deze aan ons terugsturen ter vernietiging. U blijft in dit geval echter wel betaalplichtig. Eénmaal geleverde medicijnen mag een apotheek volgens de richtlijnen namelijk niet meer retour nemen. Voor artikelen niet zijnde geneesmiddelen, bestaat binnen 14 dagen na ontvangst een herroepingsrecht. Dit kan uitsluitend wanneer de geneesmiddelen met alle geleverde toebehoren en ongebruikt/gedragen in de originele staat en verpakking aan nationale-apotheek.nl worden geretourneerd, conform de door nationale-apotheek.nl verstrekt duidelijke instructies op de Website. In dat geval kunnen de waren zonder opgave van redenen op eigen kosten aan ons worden teruggezonden; nationale-apotheek.nl, postbus 237, 3640 AE Mijdrecht. Reeds gedane betalingen zullen in dit geval met uitzondering van de bezorgkosten binnen dertig dagen na retourontvangst worden terugbetaald.

 

Wat doe ik met ongebruikte medicijnen?

Wanneer u de medicatie niet meer gaat gebruiken, adviseren wij u deze te vernietigen.
U mag deze niet zomaar weggooien aangezien dit valt onder de klein-chemicaliën.
 
U kunt de medicijnen ook aan ons retour zenden.
Wij zullen deze medicijnen dan voor u op de door de inspectie voorgeschreven wijze vernietigen.
 
Helaas mag een apotheek medicatie, die eenmaal uitgeleverd is, niet meer terugnemen in de voorraad.