Mijn profiel

Mijn profiel

Waartoe dient de rubriek ‘mijn profiel’ in de site?

’Mijn profiel’ is een beveiligde omgeving waarin gegevens over u en uw medicijnen worden bijgehouden. Deze gegevens zijn nodig om te kunnen beoordelen of de gevraagde medicijnen wel geschikt zijn voor u. De gegevens zijn alleen zichtbaar wanneer u heeft ingelogd met uw persoonlijke combinatie van e-mailadres en wachtwoord. De site maakt vaak gebruik van de gegevens uit ‘Mijn profiel’ om het bestelproces voor u zo eenvoudig mogelijk te maken.
‘Mijn profiel’ biedt u tevens de mogelijkheid medicijnen die u via een andere apotheek of ziekenhuis heeft gekregen aan ons door te geven.

 

Waarom zie ik de receptplichtige leveringen niet in mijn historie?

In December 2012 hebben wij een nieuw Apothekers Informatie Systeem in gebruik genomen. Gezien de koppeling hiervan met het landelijk patienten dosier, mogen wij de medicatiegegevens hiervan niet meer via de website publiceren. Inzicht in deze gegevens zal van overheidwege via het Electronische patienten dossier geregeld gaan worden. Daarmee krijgt u dan gelijk inzicht in uw volledige medicatie- en patienten dossier.

 

Wat is het nut van de rubriek medicatieprofiel?

Een cruciaal onderdeel in de bestelprocedure is de medicatiebewaking. De Nationale Apotheek heeft daarvoor inzicht nodig in uw eventuele ziektes, medicijngebruik en allergieën. Deze geeft u aan ons door via de rubriek medicatieprofiel. Zo kunnen we nagaan of de gewenste medicatie eventueel schadelijke bijwerkingen voor u heeft of dat verschillende medicaties elkaar nadelig in hun werking beïnvloeden.