Declareren en betalen

Declareren en betalen

Kan De Nationale Apotheek de rekening rechtstreeks bij mijn zorgverzekeraar declareren?

Ja, Nationale-Apotheek.nl is een officiële Nederlandse apotheek met alle gewenste declaratie mogelijkheden via de zorgverzekeraars. Medicijnen die vergoed worden, kunnen wij rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren.

De declaratie zelf wordt voor ons verzorgd door het bedrijf Famed. Zij verzorgen de administratieve afhandeling naar de verzekeraar toe. Indien de medicijnen niet standaard via de verzekeraar kunnen worden gedeclareerd, of indien er sprake is van een eigen bijdrage op de medicijnen, zullen zij u een nota sturen. Deze nota wordt u gestuurd via Famed. Indien u een rekening krijgt via Famed, dient u deze zelf te betalen. Wanneer u van mening bent dat de verzekeraar deze toch had moeten vergoeden, dan kunt u zelf deze rekening bij de verzekeraar te declareren.
Voor een aantal producten wordt een eigen bijdrage aan u gevraagd. Dat is wettelijk zo geregeld. U krijgt hiervoor een rekening van ons toegestuurd. Het deel wat wel door de verzekeraar vergoed wordt zullen wij voor u bij de verzekeraar indienen.

Het feit dat wij voor u declareren, ontslaat u niet van uw betaalverplichting voor de geleverde medicijnen, jegens ons. Indien de declaratie door de verzekeraar wordt afgewezen, zullen wij u een factuur sturen, die u dan zelf aan ons moet betalen. Wanneer u van mening bent dat de verzekeraar deze toch had moeten vergoeden, dan kunt u zelf deze rekening bij de verzekeraar te declareren. U kunt de prijzen van de medicijnen, de declaratie mogelijkheden en de eigen bijdrages nakijken bij www.medicijnkosten.nl

 

Ik krijg een rekening voor leveringen van medicijen via Famed, klopt dat wel?

Het kan zijn dat u een rekening via Famed krijgt opgestuurd voor leveringen van Nationale-Apotheek.nl aan u. Deze dient u dan zelf aan Famed te voldoen.
Famed is een service die voor De Nationale Apotheek de rekeningen die wij rechtstreeks aan de consument moeten factureren, incasseert.
Dit zijn rekeningen voor producten die niet standaard vergoed worden via de verzekering van uw verzekeraar, wettelijk vastgestelde eigen bijdragen op de producten die (gedeeltelijk) worden vergoed via uw verzekeraar, of declaraties die door uw verzekeraar niet in behandeling kunnen worden genomen.
Wij kunnen niet in alle gevallen zien of iets wel of niet vergoed is. Alles wat in de aanvullende verzekeringen thuis hoort kunnen wij bijvoorbeeld niet zien. Deze rekening krijgt u dus zelf van ons. Wanneer deze wel vergoed wordt door uw verzekeraar kunt u deze rekening zelf bij de verzekeraar declareren. De verzekeraar zal u normaliter binnen 7 werkdagen uitbetalen, of u kunt de verzekeraar verzoeken rechtstreeks aan Famed te betalen.
Het feit dat wij voor u declareren, ontslaat u niet van uw betalingsverplichting voor de geleverde medicijnen, jegens ons. Indien de declaratie door de verzekeraar wordt afgewezen, zullen wij u een factuur sturen, die u zelf aan ons moet betalen. Wanneer u van mening bent dat de verzekeraar deze toch had moeten vergoeden, dan kunt u zelf deze rekening bij de verzekeraar declareren. U kunt de prijzen van de medicijnen, de declaratie mogelijkheden en de eigen bijdragen nakijken bij www.medicijnkosten.nl

 

Kan ik de rekening ook zelf declareren bij mijn zorgverzekeraar?

Ja, Nationale-Apotheek.nl is een officiële Nederlandse apotheek.
U heeft de keuzevrijheid om uw medicijnen daar te halen waar het u het beste uitkomt. Krijgt u van ons een rekening en betreft het een medicijn dat binnen uw zorgpolis vergoed wordt, dan kunt u deze rekening zelf bij uw verzekeraar declarereren.
Een verzekeraar zal u in dat geval altijd conform de voor u geldende polisvoorwaarden (moeten) vergoeden.

 

Moet ik bijkomende kosten betalen als ik iets bestel?

Nationale Apotheek.nl berekent nooit verzendkosten. Wel kan er sprake zijn van administratiekosten.

U betaalt geen administratiekosten:
wanneer u een medicijn bestelt dat receptplichtig is.

U betaalt wel administratiekosten:
als u alleen medicijnen zonder recept of andere producten bestelt.

De administratiekosten zijn afhankelijk van de ordergrootte:
Tussen € 0 en €45: € 2,95
Meer dan €45: Gratis

En indien u dus medicijnen via een recept van uw arts besteldt, zijn er geen administratiekosten.

 

Is betalen via nationale-apotheek.nl veilig?

Ja, Nationale-Apotheek.nl gebruikt iDeal, het internet-betaalsysteem van o.a. de RABObank.

Onze is de bankrekening is:
Rekeningnummer: NL55 RABO 0147 6894 22
T.n.v. De Nationale Apotheek
Te Mijdrecht